Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

În ce țară plătești cele mai mari impozite din Uniunea Europeană?

În ce țară  plătești cele mai mari impozite din Uniunea Europeană?

Timp de 5 ani consecutivi, belgienii au plătit cele mai mari impozite din întreaga Uniune Europeană (UE). Dar, după aplicarea măsurilor de reducere a impozitelor din 2015. Belgia a cedat acest titlu deloc invidiat către țara vecină. Cu o rată totală a impozitelor care se ridică la 57.53%, Franța a ajuns în topul listei statelor membre în 2016. România se aflăî și ea în topul statelor membre UE cu poveri fiscale mari.

Guy Verhofstadt: În ultimele 8 ore, Marea Britanie a pierdut 350 miliarde dolari SUA, adică mai mult decât întreaga contribuție la bugetul UE timp de 15 ani

Guy Verhofstadt:  În ultimele 8 ore, Marea Britanie a pierdut 350 miliarde dolari SUA, adică mai mult decât întreaga contribuție la bugetul UE timp de 15 ani

Unda de șoc s-a propagat cu o viteză uluitoare, rețelele de socializare, media au fost invadate de reacțiile la BREXIT. Pentru majoritatea europenilor era un subiect la modă, o exprimare demostrativă a frondei naționaliste, un fel de legendă sau alarmă falsă, BREXIT a devenit o realitate care a zguduit lumea întregaă. #Brexit este subiectul cel mai accesat în aceste zile.

Cazul Bodnariu se repetă și la Londra, unde un român, tatăl a doi copii, este în pericol de a fi inchis, iar copiii dați spre adopție unei familii de homosexuali

Cazul Bodnariu se repetă și la Londra, unde un român, tatăl a doi copii, este  în pericol de a fi inchis, iar copiii dați spre adopție unei familii de homosexuali

Alertă maximă în rândul românilor din diaspora , în aceste zile când, din nou, un român, tată a doi copii minunați este în pericol de a fi închis, iar copiii lui, preluați de autorități spre a fi dați spre adopție unei familii de homosexuali.   ‪Pe pagina sa de Facebook, Florin Barbu din Strasbourg – Franța,  trage un disperat semnal de alarmă

[Video] 9 Mai, multiple semnificații în istoria lumii

[Video] 9 Mai, multiple semnificații în istoria lumii

9 mai este o zi cu multiple semnificații pentru întreaga istorie a lumii, moderne. Pentru România, astăzi membră a Uniunii Europene, 9 mai are o triplă valență Data de 9 Mai a fost aleasă ca Zi Europeană de Consiliul European de la Milano, în 1985, apreciindu-se că punctul de pornire al construcţiei Europei unite a fost declaraţia prin care Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, a propus "bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii".

În ciuda embargoului, comerţul dintre Uniunea Europeana şi Federaţia Rusă a continuat să crească

În ciuda embargoului, comerţul dintre Uniunea Europeana şi Federaţia Rusă a continuat să crească

Ministrul dezvoltării economice a Federaţiei Ruse, Alexei Uliukaev a făcut aprecieri referitoare la comerţul exterior al Federaţiei Ruse, în cadrul participării la a 18-a reuniune a Subcomisiei pentru cooperare comercial-economică ruso-chineza. Declaraţiile făcute de înaltul oficial rus sunt o mare surpriză, având în vedere condiţiile dificile în care a funcţionat economia rusă în ultimii ani şi embargoul impus de Uniunea Europeană.

Fascinația propriei morți revoltă a unei generații rupte de trecut şi de societatea franceză

Fascinația propriei morți revoltă a unei generații rupte de trecut şi de societatea franceză

Franţa este «în război» şi vrea să elimine organizaţia teroristă Stat Islamic ( căreia i se mai spune si ISIS sau Daech). Dar ce face cu tinerii radicalizaţi de pe teritoriul său? Olivier Roy, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în cercetarea islamului, publică un lung articol în Le Monde în care analizează « revolta personală » a tinerilor francezi, de origine islamică. Elcaracterizează fenomenul care este departe de a fi fost soluţionat, ca o islamizare a radicalismului şi nu o radicalizare a Islamului, transmite Radio France Internationale. Franța este în război! Poate. Dar împotriva cui și a ce?    

SUA își contrazice puternicul aliat european, Germania, în problema crizei datoriilor Greciei

SUA își contrazice puternicul aliat european, Germania, în problema crizei datoriilor Greciei

Criza datoriilor din Grecia așează Statele Unite în tabăra adversă aliatului său german, ca urmare a presiunilor SUA pentru o soluție care să mențină Grecia în uniunea monetară din zona euro. Luni, când administrația Obama a reînnoit apelurile pentru o rezoluție a crizei datoriilor din Grecia, s-a observat o schimbare notabilă față de ultimele luni, observațiile sale concentrându-se pe creditorii Greciei.

Goana după proprietăți în Crimeea

Goana după proprietăți în Crimeea

Pentru devorarea prăzii din Crimeea, forțele armate ruse au percheziționat numeroase întreprinderi din peninsulă, expulzând proprietarii și clamând dreptul de proprietate pentru noul guvern din Crimeea.

Prognoze privind economia mondială în 2015

Prognoze privind economia mondială în 2015

Economia mondială a crescut cu 3% în 2014, în pofida crizelor geopolitice și a epidemiilor. Ce ne așteaptă în 2015? Ne vor înghiți datoriile de stat? Se va prăbuși China? se întreabă Deutsche Welle  "Zona euro pare gata să preia rolul de copil problemă al economiei mondiale. Se aşteaptă doar o creştere economică minimă pentru uniunea monetară: "Prognozăm pentru zona euro o creştere de 0,8% pentru 2015", a declarat Stefan Bielmeier, economist-şef al DZ Bank.

Din culisele Curţii lui Putin: Obieciuri din viaţa privată a unui dictator contemporan

Din culisele Curţii lui Putin: Obieciuri din viaţa privată a unui dictator contemporan

 Newsweek a descris o zi din viaţa lui Vladimir Putin, bazată pe mai mult de 3 ani de interviuri,  care compun cartea “ Fragile Empire: How Russia Fell in and Out of Love with Vladimir Putin (Yale)- Imperiul fragil: Cum s-a îndrăgostit Rusia de Vladimir Putin . Interviurile  au fost realizate cu foşti prim-miniştri, actuali miniştri, guvernatori regionali, birocraţi, consilieri, oameni  obişnuiţi. A  rezultat un  exemplu de ceea ce mulţi ar numi  “new journalism”, pentru că foloseşte tehnicile ficţiunii ca legătură între fapte. 

SUA este No. 1, China a fost ieri

SUA este No. 1, China a fost ieri

Ultima dată când m-am uitat la economia SUA, în 2013, a fost de trei ori mai mare decât cea chineză (în termeni reali, la valoarea din 2005 a USD, în funcție de setul de date istorice de la Departamentul de Servicii de Cercetări Economice pentru Agricultură). S-a triplat economia chineză în ultimele patru- cinci luni? Ei bine, nu, Banca Mondială va riposta și ar invoca cei trei P magici: paritatea de cumpărare versus putere, care tocmai s-a recalculat pentru a ajunge la sfârșitul hegemoniei economice deținute de SUA. Acest criteriu ia în considerare faptul că un dolar cumpără mai mult la Beijing decât în Bethesda, Maryland. În funcție de indicele Big Mac, de exemplu, un hamburger McDonald costă cu 40% mai mult în Statele Unite decât în Regatul Mijlociu (vechea Chină).

Războiul de propagandă și criza din Ucraina au reînviat naționalismului rus, aprobat de opoziția și intelectualitatea rusă care îl laudă pe președintele Putin rusă

Războiul de propagandă și criza din Ucraina au reînviat naționalismului rus, aprobat de opoziția și intelectualitatea rusă care îl laudă pe președintele Putin rusă

Rusia pare să accepte fără critică linia oficială a Kremlinului Revista germană Der Spiegel relatează că Rusia este martora unor episoade care “amintesc de anii 1930, o epocă în care linia de demarcație dintre comuniști și inamicul public a fost bine stabilită, când Stalin elimina sutele de mii de așa-numiți dușmani ai poporului prin împușcare.