Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Mario Draghi președintelui Băncii Centrale Europene: Apel către țările din zona euro să cheltuiască mai mult; cheltuielile bogaților ar putea avantaja economiile statelor mai sărace

Mario Draghi președintelui Băncii Centrale Europene: Apel către țările din zona euro să cheltuiască mai mult;  cheltuielile bogaților ar putea avantaja economiile statelor mai sărace

Românii și alți cetățeni europeni din statele mai puțin dezvoltate sau mai sărace ale Uniunii Europene simt prea adesea frustrarea generată de șansele inegale sau de politicile de dezvoltare în două viteze ale UE. Actuala conjuctură deschide acum  calea celor mai puțin favorizați către o șansă importantă de revigorare a economiei mai noilor sosiți în UE, inclusiv României.

Acces la finanțare pentru IMM-urile din România: pachet de investiții în valoare de 100 de milioane de euro pus la dispoziție de UE

Acces la finanțare pentru IMM-urile din România: pachet de investiții în valoare de 100 de milioane de euro pus la dispoziție de UE

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 29 martie, Programul Operațional ”Inițiativa pentru IMM-uri" 2014-2020, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru întreprinderile mici și mijlocii din România. Valoarea investiției oferite prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), sub formă de garanții, este de așteptat să crească de patru ori - până la 400 de milioane de euro sau mai mult - datorită efectului de pârghie al investițiilor private în credite pentru IMM-uri.

În ciuda embargoului, comerţul dintre Uniunea Europeana şi Federaţia Rusă a continuat să crească

În ciuda embargoului, comerţul dintre Uniunea Europeana şi Federaţia Rusă a continuat să crească

Ministrul dezvoltării economice a Federaţiei Ruse, Alexei Uliukaev a făcut aprecieri referitoare la comerţul exterior al Federaţiei Ruse, în cadrul participării la a 18-a reuniune a Subcomisiei pentru cooperare comercial-economică ruso-chineza. Declaraţiile făcute de înaltul oficial rus sunt o mare surpriză, având în vedere condiţiile dificile în care a funcţionat economia rusă în ultimii ani şi embargoul impus de Uniunea Europeană.

[Video] Paradoxuri din viaţa reală: musulmanii îi apără pe creştini de eventuale atentate islamice

[Video] Paradoxuri din viaţa reală: musulmanii îi apără pe creştini de eventuale atentate islamice

Crăciunul şi, în general, sărbătorile de iarnă, sunt perioada în care ne place să ne demonstrăm generozitatea, fraternitatea, empatia şi să-i surprindem în mod plăcut pe semenii noştri. Toate aceste elemente erau întrunite în Ajunul Crăciunului, în oraşul francez Lens, lângă Pas de Calais, unde câţiva cetăţeni musulmani au stat de pază, formând un dispozitiv de apărare, la intrarea în catedrala catolică pentru a-i proteja pe enoriaşi de un eventual atentat.

Fascinația propriei morți revoltă a unei generații rupte de trecut şi de societatea franceză

Fascinația propriei morți revoltă a unei generații rupte de trecut şi de societatea franceză

Franţa este «în război» şi vrea să elimine organizaţia teroristă Stat Islamic ( căreia i se mai spune si ISIS sau Daech). Dar ce face cu tinerii radicalizaţi de pe teritoriul său? Olivier Roy, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în cercetarea islamului, publică un lung articol în Le Monde în care analizează « revolta personală » a tinerilor francezi, de origine islamică. Elcaracterizează fenomenul care este departe de a fi fost soluţionat, ca o islamizare a radicalismului şi nu o radicalizare a Islamului, transmite Radio France Internationale. Franța este în război! Poate. Dar împotriva cui și a ce?    

[Video] O decizie care “va modifica structura societății europene”

[Video] O decizie care  “va modifica structura societății europene”

Consiliul de urgenţă al miniștrilor de interne din Uniunea Europeană – JAI, care a discutat criza migrației s-a încheiat cu un acord privind preluarea de cote obligatorii din fluxul de refugiaţi. Propunerea neobişnuit de controversată a primit vot negativ din partea Republicii Cehe, Slovaciei, Ungariei și României care s.au pronunţat împotriva propunerii de a împărtăși relocarea a 120.000 de refugiați, scrie The Guardian.

Italia și Franța, alianță împotriva Germaniei

Italia și Franța,  alianță împotriva Germaniei

Deşi criza din Uniunea Europeană pare să se fi calmat,  Financial Times a raportat unele detalii interesante ale negocierilor de la Bruxelles, care pun sare pe rana încă necicatrizate: Ministrul francez de Finanțe,  Michel Sapin declara că "încrederea" sa în Angela Merkel a fost "supusă unui şoc", atunci când a ajuns la Bruxelles și Wolfgang Schäuble a prezentat planul său pentru Grexit.  "

Banca Centrală Europeană (BCE), o nouă decizie privind ajutoarele de urgență pentru băncile grecești

Banca Centrală Europeană (BCE),  o nouă decizie privind ajutoarele de urgență pentru băncile grecești

Banca Centrală Europeană ia în considerare acordul convenit luni, la Bruxelles, de țările din zona euro, cu grecii și care blochează noi finanțări, inclusiv pentru consolidarea băncilor. Băncile grecești au fost închise timp de două săptămâni pentru a preveni o eventuală cedare în fața incertitudinii asupra viitorului Greciei. Închiderea a urmat deciziei luate de BCE în urmă cu peste două săptămâni privind plafonul de ajutoare de urgență pentru băncile elene, csrie Reuters, preluat de platforma Z24.

Grecia salvată de la marginea prăpastiei financiare și menținută în zona euro

Grecia salvată de la marginea prăpastiei financiare și menținută în zona euro

Un nou acord de bailout salveză Grecia de la faliment  și o menține în zona euro, după  o noapte întreagă de negocieri la summit-ul de urgență al liderilor zonei euro.  În unanimitate, liderii europeni au căzut de acord cu un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani, a anunțat pe Twitter președintele Consiliului European, Donald Tusk, informează DPA. 

[Video] Papa Francisc aprinde luminile la cel mai înalt brad de Crăciun, folosind o tabletă

[Video] Papa Francisc  aprinde luminile la cel mai înalt brad de Crăciun, folosind o tabletă

A apăsat un buton de pe ecranul tabletei și  a aprins bradul uriaș de Crăciun realizat din becurile multicolore instalate pe dealul care străjuiește satul italian Gubbio (Umbria).Cel care a declanșat această bucurie a Crăciunului este însuși Papa Francisc, cel atât de apropiat de cei săraci și nedreptățiți, dar și de tehnologiile moderne. Ceremonia a aut loc după ce Papa a adresat un scurt mesaj creștinilor, printr-un link video de la Vatican, relatează Radio Vatican. 

Expertiza austriacă din topul european pentru protecţia fonică a lucrărilor de infrastructură din România

Expertiza austriacă din topul european pentru protecţia fonică a lucrărilor de infrastructură din România

Austria Showcase organizat la Bucureşti de Secţia Comercială a Ambasadei Austriei la Bucureşti (24 septembrie a. c). S-a axat pe o temă de maximă actualitate, dar insuficient dezbătută în România, respectiv: „Infrastructură - Protecţia Fonică” pentru domeniul rutier şi al căilor ferate, se arată într-un comunicat de presă, Chiar dacă proiectele de dezvoltare a reţelei de autostrăzi şi de întreţinere a căilor ferate sunt în atenţia opiniei publice din ţara noastră, despre protecţia fonică s-a vorbit destul de puţin, iar de făcut, s-a făcut şi mai puţin. 

The Telegraph : Criza din Ucraina: 'C' pentru Crimeea, 'P' pentru Putin – nouă metodă de a învăța alfabetul rus

The Telegraph : Criza din Ucraina: 'C' pentru Crimeea, 'P' pentru Putin – nouă metodă de a învăța alfabetul rus

Mișcarea de tineret pro- Kremlin oferă copiilor un nou mod de a învăța alfabetul în plină criză ucraineană - " C " vine de la Crimeea, " D ", vine de la Donețk și " P " pentru Putin Un bărbat se uită la Moscova, pe 14 mai 2014, la un ecran de computer care afișează "Alfabetul Politicos", creat de mișcarea de tineret pro - Kremlin pe nume Set (Network)