Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Transformarea economica a Chinei. Oportunități pentru România și țările din regiune” - Cine recomandă o mai puternică implicare a României în relaţiile cu China?

Transformarea economica a Chinei. Oportunități pentru România și țările din regiune”   - Cine recomandă o mai puternică implicare a României în relaţiile cu China?

România trebuie să fie o prezență mai activă în relațiile cu China, după modelul implicării în altor țări precum Cehia, în dezvoltarea relaţiei cu China, care le-a adus şi un aport substanţial de investiții chineze. Punctul acesta de vedere este cu atât mai valoros, cu cât vine din partea doamnei Profesor Dr. Zhou Hong, membru al Academiei de Științe Sociale din China (CASS) și Președinte a Asociației pentru Studii Europene din China şi a fost fundamentat pe un studiu amplu de piaţă.

[Video] Echipa românească Just Classics Motorsport participă la Rallye Monte – Carlo Historique

[Video] Echipa românească Just Classics Motorsport participă la Rallye Monte – Carlo Historique

Participarea  românească la cea de-a 20-a ediție Rallye Monte-Carlo Historique sub egida Just Classics Motorsport a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă susținută la Țiriac Collection. Este cea de-a șasea participare consecutivă a Just Classics Motorsport la Raliul Monte-Carlo, cea mai veche competiție atatestată, care se desfășoară neîntrerupt începând din 1911.

Bruxelles, Parlamentul European : Succes important al meștesugarilor și produselor tradiționale românești

Bruxelles, Parlamentul European : Succes important al meștesugarilor și produselor tradiționale românești

„Am încheiat acţiunea ce s-a desfășurat pe parcursul a trei zile (frumoasă şi sper eu şi benefică) la Parlamentul european! Conferinţa pe o temă importantă pentru România: Industria hoteliera şi produsele meșteșugărești, mijloace de dezvoltare a turismului, a fost urmată de o degustare de vinuri şi bere şi gustări cu produse romaneşti. Şi ca să arătam concret ce produse şi ce artizani - meșteșugari avem, am organizat şi o expoziție la care au participat 31 de expozanți! scria europarlamentarul Maria Grapini pe pagina sa de Facebook.

Șansele turismului în România și fondurile europene destinate dezvoltării turismului, discutate în Parlamentul European

Șansele turismului în România și fondurile europene destinate dezvoltării turismului, discutate în Parlamentul European

Noi finanțăm și produse și servicii de nișă, de exemplu turismul de sănătate, turismul balnear, turismul pentru persoanele în vârstă, turismul cultural, ecoturismul, turismul gastronomic, turismul sportiv. Deci, dacă aveți idei, vă rog să nu ezitați să vă adresați autorităților naționale, Ministerului Fondurilor Europene", a declarat Comisarul European pentru politici regionale, Corina Crețu, referindu-se la perspectivele de dezvoltare ale turismului românesc în perioada următoare.

Gerd Bommer: Pe lângă investițiile în extinderi și modernizări ale companiilor, investitorii austrieci au în plan și crearea mai multor locuri de muncă

Gerd Bommer: Pe lângă investițiile în extinderi și modernizări ale companiilor, investitorii austrieci au în plan și crearea mai multor locuri de muncă

Schimburile comerciale cu Austria vor continua să crească, depășind boom-ul care a atins 3,2 miliarde de euro în 2015 - un nou „record ” al tuturor timpurilor,  cu un plus de 4,4%, așteptat până la sfârșitul acestui an. În plus, companiile austriece sunt, de asemenea, printre investitorii de top din țară, investind în extinderi si modernizari un capital de 9,7 miliarde de euro, care valorează 16,1% din totalul investițiilor străine directe în România. De asemenea, investitorii austrieci planifică creșterea pe termen mediu a numărului de locuri de muncă peste cele 100.000,  existente deja, prin aport de capital. Motivația principală: România are, fără îndoială, un potențial economic dintre cele mai mari din UE, cu rate de creștere peste media europeană și este în plin proces de valorificare a acestui potențial. Aceste considerații aparțin dlui Gerd Bommer, care, după cinci ani în care s-a ocupat cu succes de relațiile economice austriece la Doha, Qatar, a preluat la începutul lunii septembrie 2016, biroul Advatage Austria București - Secția Comercială a Ambasadei Austriei - în calitate de consilier comercial.

Eleganță și stil: marii campioni se întâlnesc la Monte Carlo

Eleganță și stil: marii campioni se întâlnesc la Monte Carlo

După 6 participări consecutive la prestigioasa competiție de la Monte Carlo, echipa care va reprezenta România la ediția jubiliară din 25 ianuarie – 1 februarie 2017 a Raliului de la Monte Carlo, al elegantelor mașini clasice, și-a propus să intre cu succes în elita europeană a motorsportului.  Românul Gabriel Stanciu, pilot al celei mai mari echipe autohtone de motorsport cu mașini istorice, Just Classics Motorsport, alături de coechipierul său George Ladopoulos, își doresc să obțină recunoașterea României între țările în care pasiunea pentru eleganța și stilul mașinilor clasice este un mod de viață. DE altfel, Just Classics Motorsport a readus drapelul românesc la Rallye Monte-Carlo Historique după 76 de ani de absență.

Românii pe podium la Monte Carlo? Echipa Just Classics, în febra pregătirilor pentru a reedita succesul românului care a câștigat Raliul Monte Carlo în 1936

Românii pe podium la Monte Carlo?   Echipa Just Classics, în febra pregătirilor pentru a reedita succesul românului care a câștigat Raliul Monte Carlo în 1936

Pasiunea pentru mașini de epocă aduce împreună în fiecare an oameni din toată lumea, pentru a face parte din pretigiosul Rally Monte-Carlo Historique. Continuând tradiția, echipa Just Classics începe pregătirile pentru cea de-a șasea participare consecutivă la evenimentul de la începutul anului viitor, ducând mai departe drapelul românesc pe scena automobilismului internațional.

[Video] Celebra ie la modă astăzi, bluza favorită a reginelor și prințeselor României

[Video] Celebra ie la modă astăzi, bluza favorită a reginelor și prințeselor României

Ia românească este astăzi simbolul unei inimi care bate cu credință și mândrie pentru România, Dar, puțini știu că Regina Elisabeta a fost cea care a adoptat la Curtea Regală moda portului tradițional românesc. Până atunci, doamnele din înalta aristocrație românească se îmbrăcau numai din străinătate și considerau că straiele tradiționale se poartă doar de către țărani. În schimb, regina, care a primit cadou la venirea în țară un costum popular, s-a îndrăgostit de hainele tradiționale ale românilor și, prin puterea exemplului, le-a readus în atenția lumii, aflăm din   historia.ro.

[Video] Apel către primarii aleși pentru a sprijini Diaspora

[Video]  Apel către primarii aleși pentru a sprijini Diaspora

Primul canal de comunicare între autoritățile locale și românii care vor să se întoarcă în țară a fost deschis recent de asociația Re>Patriot. Platforma va oferi acces rapid la oportunitățile din România și îi va pune pe aceștia în contact cu autoritățile locale. Primăriile partenere vor avea o persoană delegată care va păstra legătura cu voluntarii în proiectul Re>Patriot pentru a comunica rapid oportunitățile de investiție sau de job-uri din zona lor.

Regalitate, Independență, Demnitate

Regalitate, Independență, Demnitate

Ziua de 10 Mai a redevenit sărbătoare națională în luna aprilie 2015, când plenul Camerei Deputaților care a adoptat o propunere legislativă în acest sens, recunoscând importanța acestei zile ăpentru istoria României. Pe data de 10 mai 1877, după ce cu o zi înainte Parlamentul României vota moţiunea care declara „Independenţa absolută a României”, Carol I proclama solemn Independenţa României, fapt ce a dus la acoperirea de glorie a Armatei Române la Plevna, Griviţa sau Smârdan,  a scris ziarul ieșean Unirea.   

Isărescu: O creștere anuală constantă a productivității cu numai 1% peste ritmul din UE poate duce România la 80% din media europeană a PIB pe locuitor în 25 de ani

Isărescu: O creștere anuală constantă a productivității  cu numai 1% peste ritmul din UE poate duce România la 80% din media europeană a PIB pe locuitor în 25 de ani

O creștere a productivității totale a factorilor constantă cu 1% peste ritmul din UE, an de an, poate duce România la 80% din media europeană a PIB-ului pe cap de locuitor în următorii 25 de ani, cu o situație stabilă a produsului intern brut (PIB), a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, prezent la lansarea ediției din primăvară 2016 a Raportului Economic Regional realizat de Fondul Monetar Internațional (FMI).

[Video] Laura Bretan – Cineva pe care ar trebui să-l cunoști

[Video] Laura Bretan – Cineva pe care ar trebui să-l cunoști

Uluiți, încercând să-și revină din șocul acestei descoperiri neașteptate, televiziunea CBS din Chicago i-a dedicat un reportaj celei care, în opinia lor, are toate șansele să devină o mare  stea. O stea pe scenele internaționale, o cântăreață de operă cu o putere de fascinație neobișnuită. Așa începe reportajul realizat cu un an în urmă pentru micuța româncă, Laura Bretan.

[Video] Dragobetele, sărbătoarea tinereţii şi a iubirii la români

[Video] Dragobetele, sărbătoarea tinereţii şi a iubirii la români

Pe vremuri, în preajma zilei de 1 martie, cel mai adesea pe 24 februarie, oamenii ţineau sau făceau Dragobetele (Ziua Îndrăgostiţilor, Logodnicul Păsărilor). Ziua de 24 era începutul anului agricol (uneori ziua ieşirii ursului din bârlog), momentul în care natura se trezeşte, păsările îşi caută cuiburi, iar oamenii, în special tinerii, intră şi ei în rezonanţă cu ea.

Ultimul european: șoferul român care navighează prin inima UE

Ultimul european: șoferul român care navighează prin inima UE

Eroul povestirii spuse de Spiegel pare mai în vârstă decât cei 34 de ani din paşaport. Are braţe puternice, o privire blândă şi ştie ce gândesc mulţi oameni când aud  numele ţării sale: România.  Sunt ţări în Europa cu o reputaţie proastă, altele cu o reputaţie foarte proastă şi apoi, România. România este o ţară în care şefilor anticorupţiei li se solicită demisia, iar primul ministru este acuzat de spălare de bani. Este ţara care se află pe ultimul loc la consumul de pastă de dinţi din Uniunea Europeană şi în top la consumul de alcool. Omul nostru cunoaşte toate aceste lucruri, pentru că este umblat prin Europa. Am putea spune că în temeni politici, este mereu în mişcare, pentru aprofundarea Uniunii Europene.

În Israel s-a deschis primul muzeu al evreilor originari din România - In memoriam

În Israel s-a deschis primul muzeu al evreilor originari din România - In memoriam

Primul muzeu al evreilor originari din România va fi ridicat în localitatea Rosh Până din Galileea,(nordul Israelului), nu întâmplător, pentru că Rosh Până a fost înfiinţată în 1882 de circa 30 de familii de evrei provenind din România. În memoria lor și nu numai, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România dorește să marcheze importanța prezenței evreimii originare din România, un program ambițios care se desfăşoară în paralel cu programul de repunere pe picioare a moştenirii istorice evreieşti din România. “Un proiect în care vrem să dovedim celorlalţi cetăţeni ai Israelului, dar evreimii mondiale şi lumii, că evreii originari din România au fost o prezenţă reală peste tot unde au trăit », declara Dr Aurel Vainer, președintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România  

România va avea primele clustere de turism pentru tineri

România va avea primele clustere de turism pentru tineri

Florin Jianu, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a anunţat recent că România şi-a luat angajamentul să fie prima ţară din lume care va dezvolta un cluster pentru turiştii tineri. Clusterele în turism sunt definite ca asocieri de actori locali, instituţii şi companii, care aparţin acestui domeniu şi care au ca obiectiv comun promovarea turismului românesc la nivel local sau regional. În ceea ce priveşte beneficiile, clusterele au în primul rând efecte pozitive asupra economiei locale şi un impact major asupra forţei de muncă. Totodată, ele aduc o serie de avantaje pentru lanţurile de furnizori, dar şi avantaje economice directe la bugetul local.

Schimbările politice afectează infrastructura ţării, investitorii îşi pierd încrederea şi se reorientează către alte destinaţii

Schimbările politice afectează infrastructura ţării, investitorii îşi pierd încrederea şi se reorientează către alte destinaţii

Guvernul dă repetate asigurări privind asigurarea finanțării proiectelor de infrastructură, încercând să tempereze îngrijorarea investitorilor și a marilor companii de construcții, care încep să-şi reorienteze operațiunile către alte destinații. Steve Morriss, CEO pentru Europa al companiei americane de consultanţă, proiectare şi management de proiect AECOM, a declarat că resursele bugetare limitate şi situaţia politică vor face ca o parte dintre proiectele publice de investiţii să nu fie lansate în 2014