Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

[Video] Punct și de la capăt: Un moment dedicat cuvintelor portivite, de Ziua Mondială a poeziei

[Video] Punct și de la capăt: Un moment dedicat cuvintelor portivite, de Ziua Mondială a poeziei

Am citit astăzi cu uimire cum paginile prietenilor pasionați de scris s-au umplut de emoție. O emoție care a trecut în multe cazuri granița rimei  și pe care am simțit-o veritabil... pentru că românul s-a născut poet!. Astăzi, de Ziua mondială a poeziei,  care este marcată anual la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999,  am văzut mai multă poezie decât mi-aș fi închipuit... Cinici ai politicii, oameni pe care nu-i bănuiam că riscă să-și deconspire sensibilitatea, iată, ne-au oferit un mare privilegiu: să-i privim în suflet.

[Video] Unire, Românie, Tricolor - gândurile unei Românce din mulțime de Ziua Națională

[Video] Unire, Românie, Tricolor  - gândurile unei Românce din mulțime de Ziua Națională

Impresionați de Sărbătoarea Unirii transmisă de toate televiziunile, cât suntem de uniți? După ce am admirat Marea Paradă – sub Arcul de Triumf, cât triumf pentru ideea de ROMÂN? Cât sentiment de mândrie, cât adevărat patriotism? Și pe noi ne bucură abundența de tricolor, dar  câți tineri mai cred cu adevărat în viitorul lor din țara în care s-au născut? Uitați-vă în tribune și peste tot unde românii s-au adunat să-și serbeze Ziua Națională, câți sunt și se dovedesc patrioți în fapte?

[Video] La mulți ani tuturor care poartă numele Maria!

[Video] La mulți ani tuturor care poartă numele Maria!

Este o mare greșeală sau chiar erezie să nu te bucuri de Sfânta Marie Mare. Este o mare greșeală să nu spui La mulți ani! celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria, care a fost ridicată la Cer de Fiul Său. Fecioara Maria, spun învățăturile creștine, a mai trăit încă 11 ani după ce Iisus a fost răstignit. Înainte de a se stinge, aceasta a fost înștiințată de același arhanghel care s-a pogorât să-I spună că poartă în pântece un copil: Arhanghelul Gabriel. Totul s-a întâmplat cu trei zile înainte de trecerea ei la Ceruri.

[Video] Cum și când ieșim din acest Ev Mediu întunecat?

[Video] Cum și când ieșim din acest Ev Mediu întunecat?

După ce a fost descoperit locul în care 40 de copii şi tineri răpiţi, erau ţinuţi în lanţuri, înfometaţi şi obligaţi să cerşească, puşi la munci grele şi ilegale şi forţaţi să-şi distreze stăpânii bătându-se între ei. Sute de poliţişti, jandarmi şi mascaţi au intrat peste clanurile de rromi să salveze tinerii, notează turnulsfatului.ro. Clanurile care au tratat acești oameni ca în temnițele din Evul Mediu sunt din Berevoeşti. Trăiau din agricultură şi tăiatul ilegal de lemne. Racolau şi răpeau tineri pe care-i transformau în sclavi.

[Video] Ce facem împotriva violenței și discriminării?

[Video] Ce facem împotriva violenței și discriminării?

Atac cu  bombe și focuri de armă pe aeroportul  Ataturk - Istanbul care a omorât  41 prsoane, dintre care cel puțin 13 străini, și a rănit 230 de persoane, Acesta este bilanțul oficial , care nu include însă valul de disperare și groază care a zguduit statele din regiune și nu numai.

[Video] Conferința Bildenberg sau ce a mai decis gruparea care reunește elita mondială pentru viitorul omenirii

[Video] Conferința Bildenberg sau ce a mai decis gruparea care reunește elita mondială pentru viitorul omenirii

Întâlnire semi-secretă a elitei mondiale reunite în cea mai celebră „Organizaţia secretă”, Bilderberg, ferită de ochii presei, pentru a decide soarta lumii Cei mai puternici oameni ai planetei s-au adunat la Dresda, în Germania, pentru reuniunea anuală a Grupului Bilderberg, cea cu numărul 64 a celei mai cunoscute  „organizaţii secrete” cu agendă globalistă.

[Video] Lacrimi de Sânge, dar și de Bucurie peste Ouăle de Paști, simbol de speranţă şi înviere

[Video] Lacrimi de Sânge, dar și de Bucurie peste Ouăle de Paști, simbol de speranţă şi înviere

Ouăle de Paști care poartă urmele Lacrimilor de Sânge aduc liniște, dar și și o mare Bucurie. Naşterea lumii dintr-un ou este o idee comună întâlnită la celţi, greci, egipteni, fenicieni, tibetani, hinduşi, vietnamezi, chinezi, japonezi, la populaţiile din Indonezia şi la multe altele. Ca un exemplu al misterului vieţii însăşi, oul a avut în culturile lumii o semnificaţie aparte şi a fost folosit din cele mai vechi timpuri, în special primăvara, pentru numeroase evenimente sociale sau religioase.  Astfel, oul a devenit un talisman preţios, cu proprietăţi protectoare şi magice.

[Video] Mărturii vii de Paști – Minunea Vieții

[Video] Mărturii vii de Paști – Minunea Vieții

Paștele este cea mai mare sărbătoare religioasă a creștinătății, cu semnificații diferite, întâlnită în creștinism și iudaism. Unele obiceiuri de Paști se regăsesc, cu semnificație diferită, în antichitatea anterioară religiilor biblice, atingând astăzi o mare diversitate culturală, în funcție de particularitățile religiei adoptate.

Intrarea triumfală în Ierusalim

Intrarea triumfală în Ierusalim

Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim este singurul moment din viaţa Să pământeasca în care a acceptat să fie aclamat ca Împărat. Iisus Hristos. Ierusalim l-a primit triumfal pe Iisus, care a intrat în ca Împărat smerit, împlinind o proorocire din Vechiul Testament,  în duminica premergătoare Săptămânii Patimilor Sale. Domnul nostru Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin înconjurat de cei 12 Apostoli. Mulţimea, recunoscându-L ca fiind adevăratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic şi cântări de bucurie.

Rata de absorbție curentă a fondurilor europene - 63,48%, în februarie; absorbție efectivă - 58,86%Rata de absorbție curentă a fondurilor europene - 63,48%, în februarie; absorbție efectivă - 58,86%

Rata de absorbție curentă a fondurilor europene - 63,48%, în februarie; absorbție efectivă - 58,86%Rata de absorbție curentă a fondurilor europene - 63,48%, în februarie; absorbție efectivă - 58,86%

Astăzi avem o veste proastă. Rata de absorbție curentă a fondurilor europene era de 63,48% la finalul lunii februarie. Mai concret, România a reuşit să absoarbă efectiv din cele de 19,668 miliarde Euro alocate de Comisia Europeană peste 11,21 miliarde euro, ceea ce înseamnă că au rămas necheltuite peste 8 miliarde Euro.

[Video] De ce locuieşte un Erou al României într-un garaj

[Video] De ce locuieşte un Erou al  României  într-un garaj

Cum poate fi caracterizată ţara care îşi dispreţuieşte eroii, al căror curaj, îndrăzneală şi hotărâre au scris prin fapte istoria? Cu totul altfel ar fi arătat istoria României, dacă în momentele cheie ale acestui neam, cum au fost cele din decembrie 1989, ei, Eroii, nu ar fi fost acolo şi nu ar fi acţionat: unii sunt acum cunoscuţi, i-am tot văzut de atunci la televizor şi în presă, fălindu-se cu titulatura de revoluţionar sau implicându-se în continuare în diverse proiecte, unele de interes naţional, alţii, pe care i-am observat fugitiv în acele zile fierbinţi ale revoluţiei, au dispărut apoi într-un val de discreţie.

Bucureștiul și Budapesta, vedetele pe listele marilor investitori în retail în 2016; randamentele investiționale vor continua să scadă (studiu)

Bucureștiul și Budapesta, vedetele pe listele marilor investitori în retail în 2016; randamentele investiționale vor continua să scadă (studiu)

Creşterea consumului reprezintă factorul esențial care va influența piața imobiliară în 2016, conform estimărilor consultanţilor , Bucureștiul și Budapesta fiind pe listele marilor investitori în retail, conform unui studiu al unei companii de consultanță imobiliară, Creșterea consumului a determinat un val de dezvoltări  pentru retail și depozite logistice, impulsionate de creșterea cererilor jucătorilor din comerțul online, arată raportul CBRE 'CEE Market Outlook 2016' privind previziunile pe acest an în Europa Centrală și de Est.

România și presa de elită

România și presa de elită

Într-o perioadă în care presa din România face eforturi incredibile să supravieţuiască decent, pentru că primeşte lovituri inclusiv din partea autorităţilor care ar trebui să o protejeze, existenţa unei publicaţii dedicate informaţiilor de politica macroeconomica şi geostrategii umple un gol ce ar putea fi fatal celor ce înfrunta valurile impredictibile ale economiei de piaţă.

Patronatul bijutierilor acuză grave disfuncţionalităţi legislative. Legislaţia actuală, pe cale să facă o nouă victimă în rândul industriilor româneşti.

Patronatul bijutierilor acuză grave disfuncţionalităţi legislative. Legislaţia actuală, pe cale să facă o  nouă victimă în rândul industriilor româneşti.

Aurul, considerat cea mai sigură investiţie, devine nesigur în România. Motivul? Neînţelegerile dintre  bijutieri şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului – ANPC, autoritatea statului responsabilă cu marcarea şi controlul produselor din metale şi pietre preţioase, care doreşte monopolizarea întregii pieţe din ţara noastră.

[Video] O noutate veche în Europa: Economia circulară

[Video] O noutate veche în Europa:  Economia  circulară

Comisia Europeană va dezvălui în data de 2 decembrie, mult-așteptatele măsuri ce vizează stimularea ideii unei economii circulare în UE. O economie circulară este o alternativă puternic pentru modelul economic liniar folosit curent în Europa, unde se iau materiile prime, se procesează şi se fac produsele, se consumă şi se aruncă cât mai departe, scrie EuroNews.Ideea este de a menţine în folosinţă cât mai mult posibil produsele, dar și resursele prin reparare, modernizarea, reutilizare și reciclare.

Noile reforme deschid graniţele şi afacerile în China

Noile reforme deschid graniţele şi afacerile în China

Agenţia de presă China Nouă – Xinhua, anunţă că Beijingul lucrează pentru deschiderea economiei, pe măsură ce furtunile puternice ameninţă să compromită creşterea economică, ne informează site-ul Casei Româno-Chineze. Promovarea deschiderii în timp ce se accelerează reformele înseamnă un nou impuls și vitalitate, în opinia președintelui Xi Jinping, conform unei declaraţii făcute recent la o reuniune a unui grup însărcinat cu reorientarea acestor reforme.  

Criza economică şi efectele ei: în curând câte un Ferrari pentru toată lumea!

Criza economică şi efectele ei: în curând câte un Ferrari pentru toată lumea!

Unele orașe au probleme cu deșeurile, alții suferă din cauza ratei înalte a criminalității, alții, poate, din lipsă de locuințe la prețuri accesibile. Și apoi există Dubai, care, de mai mulți ani se confruntă cu o problemă neobişnuită: maşini sport de ultimul tip,  încărcate de praf şi abandonate în parcările aeroportului sau pe marginea drumurilor, în fiecare colț al orașului. Reporterii site-ului de limba  franceză ListsandNews.fr relatează un fapt care lasă o lume întreagă cu gura căscată.