Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Pe ei cum îi apără legea? Zeci de copii condamnați să trăiască din mila statului de mamele care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital

Pe ei cum îi apără legea? Zeci de copii condamnați să trăiască din mila statului de mamele care, după ce nasc,

Nu numai că România are cea mai rapidă și îngrijorătoare scădere demografică din Europa, dar și mulți din copiii care se nasc au o soartă mult mai crudă decât își pot imagina oamenii obișnuiți. Și, din păcate, acest semnal de alarmă după 26 de ani de democrație nu atrage atenția guvernanților, ci numai organizațiilor neguvernamentale care pledează pentru o lege a adopțiilor cât mai europeană, dar și  jurnaliștilor de la Agerpres și de la diverse grupuri de presă, care relatează cazurile care îngrijorează medici și asistenți.

Facebook sau Google nu ar fi fost posibile în România, pentru că la noi trebuie să brevetezi

Facebook sau Google nu ar fi fost posibile în România, pentru că la noi trebuie să brevetezi

Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători: Birocraţia pentru fonduri UE rămâne mare. În România, Facebook şi Google nu ar fi fost posibile Fondurile europene nu arată mai bine în perioada 2014-2020 decât cea din 2007-2013. E acelaşi tip de birocraţie, aceeaşi lipsă de orizont în finanţări. Nu mergem neapărat pe domenii prioritare, pe lucruri extrem de concrete, cum ar fi crearea de locuri de muncă", a afirmat Jianu într-o conferinţă pe tema fondurilor europene şi ajutoarelor de stat.

Eurobarometru: Optimism pentru viitorul Uniunii Europene

Eurobarometru: Optimism pentru viitorul Uniunii Europene

74% dintre romani se declară optimişti în legătură cu viitorul Uniunii Europene (faţă de 56% media UE), cu 11% mai mulţi în 2014 faţă de 2013, conform ultimului Eurobarometru publicat de Reprezentanţa Comisiei Europene î la Bucureşti şi realizat la cererea Comisiei Europene, pe baza datelor culese în perioada 8 - 17 noiembrie 2014.. 60% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, procent mult superior celui referitor la instituţiile naţionale. 68% dintre români se simt cetăţeni europeni (în creştere faţă de 56% în 2013) şi jumătate din cei intervievaţi consideră că îşi cunosc drepturile de cetăţeni europeni. Marea majoritate a românilor (74%) consideră că Uniunea Europeană se îndreaptă în direcţia cea bună şi 59% dintre ei au o imagine pozitivă asupra UE, ceea ce îi plasează pe locul al doilea după polonezi.

Geoană: "România - ţara cu cea mai mică contribuţie a sectorului privat"

Geoană:

România este ţara din UE care are cea mai mică contribuţie a sectorului privat la finanţarea sănătăţii. "Suntem la 21% faţă de 28% în Polonia şi faţă de o medie a UE de 27% din finanţare. Europa, spre deosebire de alte sisteme, este o cultură a contribuţiilor de la salariat şi angajator şi intervenţii ale statului", a declarat Mircea Geoană.