Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Măsuri decisive pentru un stat mai bogat sau praf în ochi pentru recuperarea uriașelor prejudicii cauzate de milionarii infractori?

Măsuri decisive pentru un stat mai bogat sau praf în ochi pentru  recuperarea uriașelor prejudicii cauzate de milionarii infractori?

Secvențele larg mediatizate cu milionari și miliardari condamnați pentru pagube uriașe și prejudicii aduse statului vor avea într-un final și urmările mult–așteptate sub aspect financiar? Pagubele produse de milionarii infractori din România și prejudiciile cu care au devalizat bugetul de stat vor avea mai multe șanse de a fi recuperate prin înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, în urma promulgării de către Preşedintele Klaus Iohannis a actului normativ specific, comunică Administraţia Prezidenţiale, preluată de Alternative News Romania.

Senat: Supermarket-urile, obligate să doneze alimentele aflate aproape de data expirării

Senat: Supermarket-urile, obligate să doneze alimentele aflate aproape de data expirării

România risipește anual cinci milioane de tone de alimente, cantitate uriaşă pentru o ţară în care  40% din populaţie este afectată de sărăcie, iar 34,1% dintre copii suferă de lipsuri materiale extreme, conform unui recent raport ONU pe probleme de sărăcie extremă. Pentrua diminua aceste efecte, Senatul a aprobat  propunerea senatorului UNPR Marian Vasiliev potrivit căreia supermarket-urile vor trebui să doneze produsele alimentare aflate aproape de data expirării organizațiilor umanitare sau asociații de protecție a animalelor. Legea privind combaterea risipei alimentare primise din partea comisiei de specialitate un raport de respingere, dar Senatul a aprobat propunerea de lege, în forma inițiatorului, cu 60 de voturi 'pentru', 38 de voturi 'împotrivă' și o abținere Deocamdată nu avem nicio reacţie din partea asociaţiilor din domeniu sau a marilor retaileri.  

Restart Construcţii şi reforma achiziţiilor publice

Restart Construcţii  şi reforma achiziţiilor publice

Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii – FPSC a condus o campanie intensă de consultări şi discuţii, purtate atât cu partenerii economici cât şi cu decidenţii publici, pentru a contribui la obţinerea unui cadru legislativ favorabil repornirii consistente a activităţii în construcţii, odată cu noua lege a achiziţiilor publice.

Guvernul propune o lege care simplifică procedurile în cazul adopțiilor interne și internaționale

Guvernul propune o lege care simplifică procedurile în cazul adopțiilor interne și internaționale

Noua lege vizează, în principal, creșterea numărului de copii adoptabili, mai ales în cazul celor cu vârsta între 0 - 6 ani, scăderea duratei de ședere a copiilor în sistem și scurtarea duratei de soluționare a dosarelor de deschidere a procedurii adopției de către instanțe, conform unui comunicat al Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Ștampila dispare oficial din documentele comerciale

Ștampila dispare oficial din documentele comerciale

Guvernul a aprobat recent ordonanța privind eliminarea stampilei. Procedurile care implică facturarea și care până acum necesitau ștampilare se vor derula în noile condiții care elimină ștampila. Nota de fundamentare  a proiectului menționează, conform Manager.ro,  următoarele: "S-a reglementat eliminarea obligativitatii aplicarii stampilei atat a declaratiilor, cererilor si altor documentele depuse de catre persoane fizice, persoane juridice de drept privat. Regula nu se aplica persoanelor juridice de drept public care vor aplica stampila pe documentele emise de catre acestea".

Care sunt rezultatele scandalului cu bancile în problema CHF sau altă valută, la 2 luni de la izbucnirea problemei'

Care sunt rezultatele scandalului cu bancile în problema CHF sau altă valută, la 2 luni de la izbucnirea problemei'

Anul 2015 a debutat foarte păgubos pentru cele peste 150.000 de persoane cu credite în CHF. La izbucnirea scandalului, băncile ofereau Soluţia (doar această soluţie) a negocierii individuale.  La o primă vedere părea o soluţie acceptabilă, dar s-a dovedit inutilă.  Timp de peste 7-8 ani băncile nu au negociat nimic şi nici măcar nu răspundeau la adresele scrise, trimise de clienţi. Băncile realizau în instanţă o apărare oarecum formală. Oamenii au început să se organizeze în grupuri de negociere şi să trimită adrese către bănci. Toate aceste soluţii au dat greş până acum. Intrebarea care este pe buzele tuturor: Ce putem face?

Comercianţii sanctionaţi dur dacă nu emit bon fiscal

Comercianţii  sanctionaţi dur dacă  nu emit bon fiscal

Începând de la 1 martie 2015, se aplică penalizări dure în cazul în care un client nu va primi bonul fiscal sau dacă acesta este înlocuit cu alt document, precum notă proformă, notă de consum sau bonuri nefiscale. Amenzile variază  intre 10.000 si 15.000 lei şi  pot fi însoţite  şi de suspendarea activităţii.