Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Paradoxul bancar al lăcomiei - „Oamenii lacomi ademenesc pe cei săraci cu vorbe linguşitoare şi-i păgubesc de bunurile trebuincioase” (Esop)

Paradoxul bancar al lăcomiei   -    „Oamenii lacomi ademenesc pe cei săraci cu vorbe linguşitoare  şi-i păgubesc de bunurile trebuincioase” (Esop)

Denumirea populară a „taxei pe lăcomie”, denumită în lege „taxă pe activele financiare”, sau, mai pe scurt, „taxa pe active”, este reglementată prin „Capitolul IV. Instituirea taxei pe activele financiare”, care conţine articolele 86 – 88, și parţial 89, din „Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene”, publicată în Monitorul Oficial  nr. 1116 din 29 decembrie 2018, în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019.

Consultant NASA oferă finanțarea firmelor românești din zona Space

Consultant NASA oferă finanțarea firmelor românești din zona Space

Domnul Charles Frank Radley, fost consultant NASA la Kennedy Space Center in Florida, SUA, si co-fondator al Space Hub are placerea sa invite tineri specialisti din domeniul spatial la o suita de intalniri urmate de discutii despre teledetectie si finantarea firmelor romanesti din zona Space, marti 4 octombrie a.c, de la 4 pm, la sediul Space Hub, in localitatea Magurele.

Acompaniere profesională pentru dificila trecere de la idee, fie și genială, la facturarea afacerii

Acompaniere profesională pentru dificila trecere de la idee,  fie și genială, la facturarea afacerii

Deși românii sunt recunoscuți pentru ingeniozitate, microîntreprinderile din România, constituite în majoritate tocmai pornind de la o idee, și care reprezintă segmentul de a cărui dezvoltare depinde evoluția economică a întregii societăți,  sunt extrem de fragile. "Avem nevoie de transferul de bune practici din zona mediului universitar în mediul industrial, ceea ce reprezintă o tendință mondială, în momentul de față."", declara recent Costin Lianu, director general USH Pro Business.

Noile provocări ale pieței de capital din România vor fi analizate la Conferința „NEXT ON ROMANIAN CAPITAL MARKET”

Noile provocări ale pieței de capital din România vor fi analizate la Conferința „NEXT ON ROMANIAN CAPITAL MARKET”

Necesitatea implementarii noilor reglementări europene privind piețele de capital, precum și a cerințelor de raportare impuse prin obligațiile asumate recent de România in ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale, aduc anul acesta noi provocări atât pentru instituțiile financiare românești, cât și pentru investitori. Pentru a raspunde nevoii de informare si pentru a crea o platformă de dezbatere a acestor cerințe cu specialiști de top ai autorităților statului având atribuții de reglementare și supraveghere, Asociația Brokerilor, împreună cu agenția de PR Concord Communication, organizează, în ziua de 14 iunie, la București, Hotel Ramada Plazza, evenimentul NEXT ON ROMANIAN CAPITAL MARKET – conferință, dar și Master Class pentru investitori.

Surse de finanțare pentru companii – Martie 2016

Surse de finanțare pentru companii – Martie 2016

Următoarele domenii se finanțează prin programe europene aferente exercițiului financiar 2014-2020, începând cu luna martie, ne informează :site-ul http://finacongroup.com/. Chiar dacă nu vorbim de sume uriaşe, realizarea de proiecte ce pot fi finanţate din fonduri europene este, dincolo de toate controversele, o soluţie de finanţare foarte căutată.  

Bugetul de stat pentru 2016: bugetarii nu primesc tichete de masă, de vacanță, premii, tichete cadou sau indemnizații la pensie

Bugetul de stat pentru 2016: bugetarii nu primesc tichete de masă, de vacanță, premii, tichete cadou sau indemnizații la pensie

Bugetarii nu vor primi nici în 2016 tichete de masă, tichete sau vouchere de vacanță, premii și ore suplimentare, tichete cadou sau indemnizații la ieșirea la pensie sau trecere în rezervă, din cauza riscurilor de deviere existente pe bugetul din 2016, reiese din proiectul de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Persoanele fizice vor putea plăti taxele și impozitele cu cardul; comisioanele vor fi suportate de la bugetul de stat (proiect)

Persoanele fizice vor putea plăti taxele și impozitele cu cardul; comisioanele vor fi suportate de la bugetul de stat (proiect)

Contribuabilii, persoane fizice, își vor putea plăti cu cardul bancar taxele și impozitele administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, fără comision, având în vedere că Trezoreria Statului va fi autorizată ca acceptator de plată cu cardul bancar și va presta acest serviciu pentru toate instituțiile publice, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.​

Garanti Leasing finanţează întreprinderile micro şi mici

Garanti Leasing finanţează întreprinderile micro şi mici

Pentru a facilita accesul întreprinderilor micro şi mici la finanţarea activelor fixe, Garanti Leasing, parte agrupului financiar-bancar Garanti România a făcut un împrumut în valoare de 7 milioane euro de la EFSE (Fondul European pentru Europa de Sud-Est) . "Întreprinderile micro şi mici reprezintă un segment de interes pentru economia românească. Cu toate acestea, ele încă se confruntă cu acces limitat la finanţarea necesară pentru a creşte şi pentru a obţine succesul dorit. Ne bucurăm că prin intermediul parteneriatului cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est putem sprijini aceste companii, oferindu-le mai multe opţiuni şi surse de finanţare pentru afacerile lor”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti Leasing.