Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

[Video] Invitație de nerefuzat la malul mării: Festivalul Tinereții, 28- 31 august 2018, Neptun

[Video] Invitație de nerefuzat la malul mării: Festivalul Tinereții, 28- 31 august 2018, Neptun

Pentru patru zile, centrul de atracție al litoralului românesc se mută la Neptun, unde în  perioada 28 – 31 august se desfăsoară cea mai vibrantă demonstrație de tinerețe, în ritmul muzicii ușoare și populare și în pași de dans, sub titlul sugestiv Festivalul Tinereții.  Concurenții calificați la secțiunile festivalului (muzică ușoară, folclor, secțiune vocală și instrumentală, interpretare și  creație) vin din diverse zone ale țării. Lista concurenţilor și  programul din fiecare seară sunt disponibile pe site-ul festivalului: http://festivalultineretii.ro/ro/concurenti-festival-editia-2018/ Coregrafia este realizată de DansArt Mangalia. 

[Video] Invitaţie de nerefuzat la malul mării: Festivalul Tinereţii, 28 august – 3 septembrie, Vama Veche

[Video] Invitaţie de nerefuzat la malul mării: Festivalul Tinereţii, 28 august – 3 septembrie, Vama Veche

Pentru o săptămână, centrul de atracţie al litoralului românesc se mută la Vama Veche; unde, în perioada 28 august – 3 septembrie se desfăşoară cea mai vibranta demonstraţie de tinereţe, în ritmul muzicii uşoare şi populare şi în pas de dans, sub titlul sugestiv Festivalul Tinereţii.   După 12 ediţii, organizatorii Asociația Culturală Daria’s, Manifest Events și Revista Partners au abandonat scena plutitoare din portul turistic Mangalia pentru mixul unic de inventivitate şi tradiţie şi atmosfera vibrantă din Vama Veche, Club D” Or va fi gazda pentru tinerele talente ce-şi vor demonstra în premieră performanţele artistice în faţa publicului.

[Video] UNTOLD, spectacole vibrante, cu peste 300.000 de spectatori

[Video] UNTOLD, spectacole vibrante, cu peste 300.000 de spectatori

Cea de-a doua ediție UNTOLD,  cel mai mare festival de muzică electronică din estul Europei s-a încheiat, cu un concert la care au participat un număr record de spectatori, peste 80.000. Martin Garrix, al treilea cel mai bun DJ din lume, a făcut ca stadionul Cluj Arena să vibreze la primul său concert în România, încheind astfel cele 4 zile pline de muzică, la care s-au distrat peste 300.000 de spectatori, conform statisticilor organizatorilor.

Arta nu are vacanță, dar te însoțește oriunde

Arta nu are vacanță, dar te însoțește oriunde

Manifest Events, Asociația Culturală Daria'S, Satul Inteligent in parteneriat cu Primăria Orașului Mangalia organizează în perioada  1 -> 15 August, un eveniment de excepție: MANIFEST BLUE EXPO Aceasta expoziție va avea loc la Clubul Nautic Callatis din Mangalia, în portul turistic.

[Video] Oamenii și mediul, în centrul atenției la Festivalul Internațional de film Pelicam 2016

[Video] Oamenii și mediul, în centrul atenției la Festivalul Internațional de film Pelicam 2016

Patru zile de proiecții, dezbateri, workshop-uri, concerte și multe întâlniri speciale cu realizatori de film și specialiști de mediu, așa este caracterizat la final  Pelicam – Festivalul Internațional despre Mediu și Oameni. Filmele câștigătoare au adus în lumina reflectioarelor subiecte care ne interesează și ne afectează în mod direct pe toți, chiar dacă nu sunt din imediata noastră vecinătate. Filmele vor fi proiectate în cadrul unei retrospective în București iar anul viitor se anunță o nouă ediție la gura Deltei Dunării! Patru zile de proiecții, dezbateri, workshop-uri, concerte și multe întâlniri speciale cu realizatori de film și specialiști de mediu, așa este caracterizat la final  Pelicam – Festivalul Internațional despre Mediu și Oameni. Filmele câștigătoare vor fi proiectate în cadrul unei retrospective în București, iar anul viitor se anunță o nouă ediție la gura Deltei Dunării!

[Video] Pentru prima dată, celebra trupă Queen în România; solistul Adam Lambert, nerăbdător să-și descopere rădăcinile

[Video] Pentru prima dată, celebra trupă Queen în România; solistul Adam Lambert,  nerăbdător să-și descopere rădăcinile

Unul dintre cele mai aşteptate show-uri din ultimii ani, legendara trupă Queen, cu Adam Lambert, vin pentru prima dată în România, pe 21 iunie 2016, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.  Organizator:  Emagic. Se pare că solistul trupei  are o legătură mult mai puternică cu ţara noastră decât s-ar fi crezut, afl[m din cele mai recente declarații date publicității. Încîrcîtura emoțională specială va da și mai multă valoare concertului mult așteptat.

[Video] Ziua Românilor de Pretutindeni

[Video] Ziua Românilor de Pretutindeni

La mulțí ani, români de Pretutindeni! 8 mai este Ziua noastră, a tuturor celor care suntem, ne simțím și ne MÂNDRIM că Suntem ROMÂNI! Învcercați să priviți acest popor și țara care l-a născut cu Ochii Sufletului, dincolo de frustrărlei și dramele ce vin din istorie ! Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe organizează anul acesta un program comun care marchează Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită, din anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Evenimentele se vor desfășura în zilele de 28 și 29 mai 2016 și vor reuni la București reprezentanți ai comunităților românești din vecinătatea României și Balcani (meșteri, interpreți și instrumentiști populari) și figuri remarcabile ale diasporei române, care promovează imaginea României în lume.  

Spectacolul-eveniment “Hades şi Persefona, o legendă despre tenebre şi lumină

Spectacolul-eveniment “Hades şi Persefona,  o legendă despre tenebre şi lumină

 Marti, 5 aprilie 2016, ora 19.00, Asociaţia “Constanţa Mai Frumoasă” în parteneriat cu Facultatea de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, organizează spectacolul-eveniment “Hades şi Persefona, o legendă despre tenebre şi lumină”, ce va avea loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”.   Piesa de teatru pusă în scenă marţi, 5 aprilie, reinterpretează una dintre cele mai frumoase legende ale lumii, cea a dragostei damnate dintre Hades, zeul morţii, şi Cora Persefona, fiica zeiţei holdelor mănoase şi a vieţii, Demetra.   Viaţa şi moartea, lumina şi tenebrele se află într-un perpetuu echilibru, dat de dragostea dintre fiinţe antagonice care găsesc, chiar în contradicţiile dintre ele, puterea de a se schimba. Fotografiile publicate de lumeapresei.ro pe care le-am preluat, sunt o interesantă introducere în atmosfera plină de fior dramatic a spectacolului.

[Video] Cu ochii pe ei

[Video] Cu ochii pe ei

Tragedia Colectiv este încă vie în memoria şi în conştiinţa noastră, mai ales că numărătoarea cinică a victimelor nu s-a încheiat. Vineri este ziua în care ne amintim de victimele nepăsării şi ilegalităţilor din această ţară.  Vinerea pare însă  o zi a blestemelor şi actelor de violenţă atroce, în întreaga Europă. În această vineri seara, oamenii s-au reunit din nou, de data aceasta, sub cerul liber, în Piaţa Universităţii.Studenţi şi tineri şi mai puţin tineri, au cântat din nou cântecele care au însufleţit Piaţa Universităţii în perioada de glorie de la începutul anilor 90, când aici se făureau visuri de libertate şi de prosperitate, după dărâmarea regimului comunist.

Suntem toti Teodora, nu doar pentru o zi!

Suntem toti Teodora, nu doar pentru o zi!

Sute de persoane, de vârste diverse, inclusiv copii, membri ai familiei, apropiaţi, precum şi colegi din Pro TV şi de breaslă au participat la vernisajul unei expoziţii de fotografii inedite, care avut loc, la The London Street Atelier din Bucureşti (strada Puţul lui Zamfir, numărul 15). Marea absentă a fost însăşi autoarea expoziţiei, Teodorei Maftei, rănită în seara Iadului la Clubul colectiv, relatează Mediafax.

[Video] Dangerous Games la Bucureşti cu inimitabilul LORD OF THE DANCE

[Video] Dangerous Games  la Bucureşti cu inimitabilul LORD OF THE DANCE

 Michael Flatley sau „Lord Of The Dance”, spectacolul care a ridicat lumea în picioare pe toate meridianele, revine în aceasta toamnă la Bucureşti cu o surpriză! La Sala Palatului pe 6 Octombrie, vom vedea  „Dangerous Games”, cel mai recent spectacol Lord Of The Dance, în care creatorul sau – irlandezul Michael Flatley propune fanilor săi o abordare nouă, neaşteptată! Coregrafia specifică este completată de efecte cu totul speciale.

[Video] Chris de Burgh, în concert la București

[Video] Chris de Burgh, în concert la București

Chris de Burgh va susține un concert la Sala Palatului din București, pe 19 noiembrie, informează organizatorii. Diana i-a făcut o impresie atât de puternică, încât imaginea ei  în rochia sa  roşie a rămas de neuitat pentru Chris de Burgh,  dar şi pentru toţi cei care iubesc celebra piesă ”Lady In Red”, inspirată de extraordinara apariţie romantică.

[Video] Dans şi emoţii în ritm BZN, la Bucureşti

[Video] Dans şi emoţii în ritm BZN, la Bucureşti

UPDATE: La Concertul BZN reprogramat ]n 10 octombrie 2015, publicul român din Bucureşti, dar şi din ţară se vor întâlni din nou cu idolii lor olandezi,  intr-un concert extraordinar pregatit special pentru spectatorii romani. Anny și Jan  au pregătit pentru această întâlnire memorabilă un repertoriu cu cele mai îndrăgite hituri, dar şi cu noutăţi şi surprize speciale, acesta fiind ultimul concert din Romania, au declarat managerii trupei.

[Video] Pro Istoria Fest, la poalele Cetății Enisala

[Video] Pro Istoria Fest, la poalele Cetății Enisala

În programul Pro Istoria Fest vor fi prezenți, pe 28 august, Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Vintilă, Alexandra Ușurelu și Zoli Toth Project, iar pe 29 august Mircea Baniciu & Band, Marius Bătațu, Alina Manole și grupul Folk Frate. Spectacole de folclor local și teatru de păpuși, toate  în spectaculosul peisaj al vechii Cetăti Enisala.

[Video] Peste 100.000 de fani, critici și VIP-uri la festivalul Internațional de film Odessa

[Video] Peste 100.000 de  fani, critici și VIP-uri  la festivalul Internațional  de film Odessa

Peste 100.000 de fani de film, critici și VIP-uri participă la ceea ce este acum unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Europa de Est, relatează postul tv Ukraina Today. Filmele care au intrat în competiţia dură pentru premiul internațional sunt în principal filme de artă - de genul filmelor artistice despre societate sau blockbuster de Hollywood care se adresează unui public larg

[Video] Peste 7.5 tone deșeuri de ambalaje, colectate separat de tineri îndrăgostiţi de rock, reuniţi la festivalul Electic Castle

[Video] Peste 7.5 tone deșeuri de ambalaje, colectate separat de tineri îndrăgostiţi de rock, reuniţi la festivalul Electic Castle

Nu doar muzica a fost importantă la cea de-a treia ediție a festivalului ELECTRIC CASTLE. Organizatorii i-au adăugat şi o valoare Eco și au reușit. Tinerii îndrăgostiţi de rock au dat dovadă că iubesc şi sportul, dar se îngrijesc şi de curăţenia planetei!     În doar 4 zile de festival, participanții au colectat separat, după model european, peste 7.5 tone de deșeuri de ambalaje, au produs 700 WH pedalând pe biciclete și au fost permanent angrenați în activități de educație ecologică.

"Regele Ferdinand I Întregitorul" – expoziţia de fotografie-document la Biblioteca Academiei Române

Regele Ferdinand I este un model de lider pentru români, a declarat luni Principele Radu prezent la vernisajul expoziţiei de fotografie-document "Regele Ferdinand I Întregitorul".   Expoziţia este organizată în semn de omagiu şi recunoştinţă, în preajma aniversării a 150 de ani de la naşterea monarhului, s-a deschis în Sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Române. 

[Video] Kaash - spectacolul care a zguduit lumea de la Akram Khan Company , la Întâlnirile JTI

[Video] Kaash - spectacolul care a zguduit lumea de la  Akram Khan Company ,  la Întâlnirile JTI

A șaisprezecea ediție a Întâlnirilor JTI are ca invitat de marcă Akram Khan Company, care  va susține pe 8 și 9 mai, începând cu orele 20:00, spectacolul Kaash, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național București.  Este vorba despre noua versiune, care a avut premiera internaționala anul trecut. Când a fost lansat inițial, în 2002, Kaash (cuvântul hindus pentru 'dacă') a fascinat deopotrivă publicul și criticii. 

[Video] Crăciunul cu tradiţii mai bogate la români ca la alţii

[Video]  Crăciunul cu tradiţii mai bogate la români ca la alţii

Crăciunul şi, mai ales seara de Ajun, cea mai iubită sărbătoare, a fost împodobită cu atâtea obiceiuri care au devenit tradiţii obligatorii în cultura populară, încât pe bună dreptate, noi, românii, ne putem mândri cu unică şi prolifică inventivitate şi creativitate în toate regiunile României.

375 de ani de istorie, spiritualitate şi frumuseţe unică

375 de ani de istorie, spiritualitate şi frumuseţe unică

Sărbătorirea a 375 de ani de la construcția Bisericii Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași a ocazionat Romfilatelia să realizeze o emisiune de mărci poștale ce pune în valoare acest lăcaș de cult, unanim recunoscut și considerat o realizare tehnică și artistică de mare valoare.

Fundația Calea Victoriei ne pregătește pentru vacanță

Fundația Calea Victoriei ne pregătește pentru vacanță

Bucuresti, până Vineri 1 August 2014 Str. Popa Soare nr.40 Ne pregătim pentru vacanță cu evenimentele și școlile de vară organizate de Fundația Calea Victoriei. Pentru a ne bucura pe deplin de concediu, putem opta pentru cursurile care îne vor oferi toate ingredientele pentru o vară reușită : doar câteva zile pentru pregătiri !!

Jazz Cartoons

Jazz Cartoons

O seara speciala in care vom imbina arta grafica cu muzica intr-un eveniment unic. Sub egida Jazz Cartoons, marii caricaturisti Cristian Topan si Eduard Mattes vor expune o serie de caricaturi având drept subiect marile personalități ale jazz-ului și blues-ului mondial, într-un spațiu neconvențional, cu o arhitectură și un șarm unic, spațiu care este creat special pentru acest tip de sincretisme culturale.

Inălțarea Domnului, Ziua Eroilor

Inălțarea Domnului, Ziua Eroilor

Ducând război întru cuvânt cu inimile împietrite și spiritele frânte de mistuitoarea dorință de bogății trecătoare, P Nicolae Steinhardt, Marele Duhovnic al românilor, atrăgea atenția semenilor că lumea este plină de valori mult mai de preț, pe care nu știm, nu vrem sau uităm să le folosim. Parabola vasului de alabastru al iubirii se referă la acel vas scump, cumpărat de familiile fetelor care ajungeau la vârsta căsătoriei în timpul vieții lui Isus, deci acum peste 2000 de ani, pe care îl umpleau cu untdelemn de preț.. Vasul de alabastru făcea parte din zestrea fetei: când venea un tânăr s-o ceară în căsătorie, ea îi răspundea luând vasul de alabastru și spărgându-l la picioarele lui. Ungândui-i-se astfel picioarele, tânărului i se dădea cinste. “Câtă vreme îl mai aveţi, nu lăsaţi neîntrebuinţat mirul din vasele de alabastru ale iubirii voastre și ale ajutorării aproapelui.

Viața de artist și piața artei în România, văzute de un artist de succes: Carmen Poenaru

Viața de artist și piața artei în România, văzute de un artist de succes: Carmen Poenaru

 Piața artei din România, pare să fie în plină adolescență, când apar și semne de devenire, uneori chiar spectaculoase, după cum susțin optimiștii. “Unii ar spune că este o piaţă bună: cei care cumpără ieftin sau care vând în marile case de licitaţii. Pentru artiști, e vorba şi de norocul personal, nu doar de pregătire sau de cât de bun artist eşti. Poţi să fii extraordinar, dar publicul să nu poată intra în rezonanţă cu tine” declară Carmen Poenaru, pictorița din Bacău, a cărei valoare artistică este confirmată de contemporaneitate.

Expozitie Sarkis. La celalalt capat al curcubeului, vizibil pentru prima dată la București

Expozitie Sarkis. La celalalt capat al curcubeului, vizibil pentru prima dată la București

Institutul Francez organizează pentru prima dată la București o expoziție dedicată artistului emblematic al artei conceptuale, Sarkis Zabunyan, curatoriată de Irina Cios și care poate fi vizitată începând cu 15 mai.  La București, Sarkis a imaginat un traseu vizual care să lege între ele trei spații de referinţă în relația dintre oraș, istoria să recentă și cultura contemporană: Muzeul Național al Ţăranului Român – legatar al identității românești, Muzeul Național de Artă Contemporană – principala scenă a energiilor creative, și The Ark ce găzduiește Centrul Internațional pentru Artă Contemporană – exemplu de conversie urbană creativă.

Galerie foto - O vizită la Palatul Regal - Bucureşti. Întoarcere în timp

Galerie foto - O vizită la Palatul Regal - Bucureşti. Întoarcere în timp

Casa construită în 1820 de Dinicu Golescu pe Podul Mogoşoaiei  pe locul ocupat acum de aripa de  Palatului Regal., este transformată de Domnitorul Alexandru Ghica în palat de ceremonie, Casa Golescu a fost ridicată între anii 1812 și 1815 în acest loc, în stil neoclasic, cu un etaj și avea 25 de odăi, un număr impresionant pentru o locuință în Bucureștii acelei epocă]. În 1837, casa somptuoasă a stolnicului Dinicu Golescu devine Curtea Domnească a lui Alexandru Ghica Vodă.