Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Forumul Român de Eficiență Energetică 2015, focus pe dezvoltarea durabilă în sectorul energetic

Forumul Român de Eficiență Energetică 2015, focus pe dezvoltarea durabilă în sectorul energetic

Implementarea programelor de eficiență energetică ca parte integrantă a următoarei etape în strategia energetică a României reprezintă o oportunitate în piața locală cu ramificații la nivel  internațional. Acest subiect va constitui și punctul central al dezbaterilor din cadrul Forumului Român de Eficiență Energetică 2015, organizat de catre Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE) si GOVNET Conferences, in data de 8 Octombrie 2015. 

Schimbări importante anunţate pe piaţa BioEnergiei, cu multiple avantaje pentru Romania

Schimbări importante anunţate pe piaţa BioEnergiei, cu multiple avantaje pentru Romania

Ne aflam în faţa celor mai mari şanse ca producţia de energie din resurse regenerabile, considerată acum mai degrabă un cost, să devină o facilitate şi o preocupare generală în următorii ani. Şi nu sunt vorbe goale: România are un potenţial uriaş în domeniu, pe care, din motive dificil de explicat aici, îl risipeşte sau îl ignoră. Dar, sub presiunea directivelor europene, se deschid noi oportunităţi care vor schimba radical situaţia.   Aceasta este opinia lui Ilias Papageorgiadis, preşedintele Asociaţiei Române de Biomasă şi Biogaz - ARBIO, exprimată în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate:

Oamenii de afaceri solicită Guvernului să-și promisiunea privind Strategia in domeniul energiei

Oamenii de afaceri solicită Guvernului să-și promisiunea privind Strategia in domeniul energiei

Asociația Oamenilor de Afaceri din România – AOAR, a solicitat recent Guvernului asumarea Strategiei în domeniul energiei, pentru a pune astfel capăt “neîncrederii, tensiunilor și controverselor” din mediul de business, inclusiv celor generate “de influența unor grupuri de interese ce acţionează în acest domeniu fără nicio legătură cu dezvoltarea economică sustenabilă a României”.

FOREIGN INVESTORS SUMMIT 2014

FOREIGN INVESTORS SUMMIT 2014

Zoom-in pe România: Reprezentanţi ai Guvernului şi specialişti din industriile locale cu potenţial major de investiţii, participă la Foreign Investors Summit, ce va avea loc între 14 şi 16 octombrie la Bucureşti Prima ediţie a Foreign Investors Summit va avea loc între 14 şi 16 octombrie la World Trade Center Bucureşti, Hotel Pullman. Summitul include 6 conferinţe, 12 workshop-uri şi zeci de vorbitori din rândul experţilor şi reprezentanţilor statului

Investiții de 400 de miliarde de euro în sectorul energetic din Europa Centrală, până în 2020

Investiții de 400 de miliarde de euro în sectorul energetic din Europa Centrală,  până în 2020

Reprezentanții a companiilor mari consumatoare de energie din Europa Centrală, reuniți la București în Summitul '29 +1, consideră absolut necesară re-evaluarea politicilor în domeniul energiei și protecției mediului, ținând cont de impactul asupra economiei europene, inclusiv asupra dezvoltării industriei, a competitivității, precum și impactul social (de exemplu, șomaj, sărăcie energetică, excludere socială).