Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

[Video] România la export pe piața structurilor în construcții

[Video] România la export pe piața structurilor  în construcții

”Cum pătrundem pe piața franceză a tâmplăriilor?”, este întrebarea la care au căutat răspuns membrii Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), alături de USH Pro Business, ştiut fiind că prin colaborarea între experienţa universitară şi cea din economia reală se obţin soluţiile cele mai bune şi viabile.    În cadrul unui eveniment organizat în data de 25 iulie 2018, de USH Pro Business în colaborare cu PPT, au fost analizate șansele afirmării exportatorilor români în domeniu pe cele trei componente importante: aluminiu, PVC și lemn pentru ferestre și uși în special dar și pentru alte structuri în construcții.

Turismul balnear din România –pe drumul spre inovație și modernitate

 Turismul balnear din România –pe drumul spre inovație și modernitate

Șansa turismului balnear din România stă în mâna celor care elaborează și votează politicile publice, pentru că turismul balnear, cu toate datele sale naturale de excepție nu mai poate fi susținit doar de sectorul privat. Turismul balnear din România are nevoie de sprijin pentru că numai așa vom reuțși să valorificăm patrimoniul extraordinar din această industrie și să oprim decăderea investițiilor mai vechi și lipsa de coordonare a celor apărute în ultimii ani, au fost concluziile celei mai recente întâlniri derulate cu tema "Clusterele non-industriale - catalizatori în dezvoltarea socio-economică echilibrată".

Vrem să intrăm în elită tehnologiilor bio – pregătiri pentru Clusterul Bio Tech

Vrem să intrăm în elită tehnologiilor bio – pregătiri pentru Clusterul Bio Tech

Pe Valea Prahovei, se pun în prezent bazele unei colaborări internaționale într-un domeniu de vârf al tehnologiei, care urmează o formulă foarte la modă în Uniunea Europeană și nu numai: clusterul. Este vorba despre o colaborare internațională intre clustere, pentru noul cluster românesc în formare "Bio Tech Valea Prahovei", după cum scrie pe Facebook Costin Lianu, oficial al Ministerului Economiei și Coordonator al Strategiei Nationale de Export , Costin Lianu. 

IMM-urile din zona Mării Negre, încurajate să formeze clustere pentru a-și crește competitivitatea

IMM-urile din zona Mării Negre, încurajate să formeze clustere pentru a-și crește competitivitatea

Şansa pentru competitivitate a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din zona Mării Negre este de a forma clustere, una dintre cele mai bune oportunități pentru a rezista competiţiei cu marile corporații. Şi guvernul României va acorda sprijin IMM-urilor care decid să se unească şi să formeze clustere şi alocă un buget de 80 de milioane euro pentru programele dedicate acestora.