Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

[Video] Cea mai bună cercetătoare din lume, românca Elena David: Recunoaşterea vine, mai puţin partea materială

[Video] Cea mai bună cercetătoare din lume, românca Elena David: Recunoaşterea vine, mai puţin partea materială

Totul a pornit de la o notă mică primită la ora de chimie în şcoala generală. Atunci s-a ambiţionat să înveţe şi nu s-a mai putut despărţi de manualul de chimie. Până acum a câştigat peste 50 de medalii şi premii speciale la saloane de inventică din toată lumea. Ofertele din străinătate au venit în număr mare imediat după revoluţie, dar le-a refuzat pe toate. Nu se poate despărţi de ţara în care s-a născut.

Gândurile noastre, aliat sau duşman al propriei sănătăţi?

Gândurile noastre, aliat sau duşman al propriei sănătăţi?

Mintea umană este atât de puternică încât ne permite să ne influenţăm inclusiv starea fizică. Pentru mulţi acesta este un adevăr nu doar teoretic, ci şi experimentat parctic. Pentru majoritatea dintre noi, o boală fizică determină şi mintea să ne funcționeze mai încet ca de obicei. Mintea devine mai lentă şi mai înceţoşată, nemaifiind la fel de receptivă la diverşi stimuli sau senzaţii.

[Video] NASA dezvăluie misterul planetei Marte

[Video] NASA dezvăluie  misterul planetei Marte

Imaginile surprinse de cea mai recentă misiune spaţială, dotată cu lentile telescopice de mare precizie, putând observa detalii de 1 metru de la suprafața lui Marte, a determinat o explozie de reacţii la NASA,  care a anunțat că va organiza luni, la ora 15:30 GMT, o conferință de presă în care va face publică o importantă descoperire științifică cu privire la planeta Marte, conform SPACE.com.

Inovaţiile din cardiologie ar putea schimba radical modul de abordare al bolilor cardiovasculare, dând șanse în plus vieții

Inovaţiile din cardiologie ar putea schimba radical modul de abordare al bolilor cardiovasculare, dând șanse în plus vieții

Pacienții care suferă de diverse boli cardiovasculare vor putea foarte curând  beneficia de o seamă de inovaţii, de cele mai noi descoperiri din anatomie care vor schimba radical atitudinea și modul de abordare al acestor boli, în materie de prevenţie, dar și de tratament, dând șanse în plus vieții. Pentru succesul acestei noi abordări, Ministerul Sănătății a demarat un program de educaţie a populației, mai ales a pacienților și persoanelor cu risc crescut.

Știinţa, șansa și viitorul societăţii moderne; Ce face România în acest sens?

Știinţa, șansa și viitorul societăţii moderne; Ce face România  în acest sens?

Are România vreo șansă reală de a scăpa din poziția dezonorantă de etern codaș în privinţa rezultatelor cercetării şi a moduilui în care sunt evaluate universităţile noastre în clasificările internaţionale? Iată câteva din temele abordate de Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă` (FNSA), care a organizat a doua dezbatere din acest an cu tema “Cercetarea fundamentală în vremuri de criză”.

Hackerii ameninţă securitatea IMM-urilor din România: principala vulnerabilitate o reprezintă sistemul de operare

Hackerii ameninţă securitatea IMM-urilor din România: principala vulnerabilitate o reprezintă sistemul de operare

Un studiu publicat recent de specialiştii Bitdefender atrage atenţia asupra riscurilor de securitate la care se expun mai mult de jumătate dintre IMM-urile din România, care rulează încă pe computerele proprii sistemul de operare Windows XP. IMM-urile sunt ținta a milioane de atacuri în fiecare lună, iar hackerii încearcă să fure date confidențiale, profitând de vulnerabilitățile sistemelor. După 8 aprilie 2014, data întreruperii asistenţei tehnice, companiile care continuă să ruleze Windows XP pot cădea mai uşor victime atacurilor cibernetice. Utilizatorii sistemului de operare nu mai primesc actualizări de securitate, opțiuni gratuite sau plătite de asistenţă ori actualizări online ale conținutului tehnic.

Descoperirea uimitoare, interzisă de industria farmaceutică, Vitamina care ucide cancerul

Descoperirea uimitoare, interzisă de industria farmaceutică, Vitamina care ucide cancerul

Când va putea omenirea să-şi ia revanşa în faţa blocadei instituite cu vehemenţă în urmă cu 40 de ani și care a costat-o milionae de vieţi omeneşti? În volumul său “World Without Cancer” (Lumea fără cancer”),  autorul american G. Edward Griffin a descris  adevărul despre o descoperire mai veche, care datează, de fapt, de mai bine de 5000 de ani, folosită de către vechii egipteni şi de  locuitorii Chinei Antice, dar ascunsă cu grijă marelui public. 

Cel mai puternic laser din Europa, inaugurat în România - cercetarea românească susținută de guvern cu contracte de 300 mil. euro

Cel mai puternic laser din Europa,  inaugurat în România - cercetarea românească susținută de guvern cu  contracte de 300 mil. euro

România a inaugurat primul laser de un petawat, care va fi cel mai puternic din Europa şi al doilea din lume, după cel din Statele Unite, de 1,7 petawaţi, a declarat ministrul delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu.      "Medicina este unul dintre domeniile pe care le vom sprijini în perioada următoare şi la Măgurele cu sume extrem de generoase. De altfel, primele aplicaţii vor începe foarte curând când, probabil, în luna iunie vom inaugura primul laser de mare putere din Europa, de un petawat (CETAL), cel mai mare laser de mare putere din Europa, al doilea din lume, după cel de la Barclay-Livermore, de 1,7 petawaţi şi care va avea ca prime aplicaţii tocmai aplicaţii din zona medicală", a spus Costoiu, preluat de Agerpres.      "Medicina este unul dintre domeniile pe care le vom sprijini în perioada următoare şi la Măgurele cu sume extrem de generoase. De altfel, primele aplicaţii vor începe foarte curând când, probabil, în luna iunie vom inaugura primul laser de mare putere din Europa, de un petawat (CETAL), cel mai mare laser de mare putere din Europa, al doilea din lume, după cel de la Barclay-Livermore, de 1,7 petawaţi şi care va avea ca prime aplicaţii tocmai aplicaţii din zona medicală", a spus Costoiu, preluat de Agerpres.

Conferinta "OZN Romania" BUCUREȘTI

Conferinta

ASFAN (Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate) anunta organizarea in data de 10 mai 2014, in sala de conferinte a Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu) a primei editii a conferintei OZN Romania, dedicata prezentarii unor observatii de tip OZN, precum si a unor obiecte, pentru care pana in momentul de fata nu exista explicatii. Prezentarile vor fi facute de martori oculari, specialisti ASFAN precum si o specialistă din Germania.