Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Bruxelles, calea spre succes

Bruxelles, calea spre succes

”Bruxelles și calea spre succes” a fost tema evenimentului  organizat în data de 7 noiembrie 2018 de Asociația Internațională a Întreprinderilor Creative din Belgia în parteneriat cu USH Pro Business și clusterul Bucureștiul Creativ, care a reunit lideri de companii şi reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale din toată ţara, interesaţi de noi modalităţi de extindere la afacerilor şi de surse alternative de finanţare.  În cadrul discuției interactive, cei prezenți și-au exprimat interesul de a fi mai activi la Bruxelles atât pentru promovarea intereselor ONG-urilor și asociațiilor precum și a unor proiecte de dezvoltare economico-socială cu finanțări europene.        

Bitcoin, moneda virtuală şi tehnologia Blockchain şi aplicaţiile ei, un vis imposibil, şmecherie mondială sau fereastră întredeschisă către o piaţă de capital de 100 miliarde de dolari”?

Bitcoin, moneda virtuală şi tehnologia Blockchain şi aplicaţiile ei, un vis imposibil, şmecherie mondială sau fereastră întredeschisă către o piaţă de capital de 100 miliarde de dolari”?

Recent, am participat la un seminar-dezbatere de excepţie, privind tehnologiile care vor schimba dramatic viitorul, organizat la sediul USH Pro Business. Am asistat la o dezbatere plină de substanţă, în care s-au lansat opinii contradictorii despre noua tehnologie Blockchain: noul driver care va schimba radical comportamentele umane şi va conduce la afaceri de miliarde de dolari sau uriaşă şmecherie?

Afaceri de succes în Grecia, cu parteneri din opt ţări

Afaceri de succes în Grecia, cu parteneri din opt ţări

Dacă în 2016, România a fost vizitată de aproape 2,5 milioane de turişti străini, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, la acele aparent ireale mânăstiri suspendate sau Meteore din Grecia, centru religios al lumii ortodoxe, vin în fiecare an peste 1,5 milioane de turişti din întreaga lume. Diferenţa este remarcabilă: un singur obiectiv turistic din Grecia, e adevărat, unic în lume, o creaţie a credinţei umane şi a dialogului cu Dumnezeu, concretizată în 24 de mânăstiri ridicate pe crestele unor formaţiuni geologice fără egal în lume, atrage un număr foarte mare de turişti străini, comparabil cu cel realizat de întreaga Românie anul trecut.

La Câmpulung şi Braşov, USH Pro Business a creat noi centre de cercetare, inovare şi specializare inteligentă, cu avantaje evidente în internaționalizare

La Câmpulung şi Braşov, USH Pro Business a creat noi centre de cercetare,  inovare şi specializare inteligentă, cu avantaje evidente în internaționalizare

Companiile din Regiunea Sud Muntenia şi Centru pot apela la serviciile oferite de rețeaua  de sprijin dezvoltată de Centrul antreprenorial USH Pro Business pentru identificarea soluțiilor de susținere a competitivității, prin crearea de comunități de practică locale, de cercetare, inovare precum și prin strategii de inovare și internaționalizare. Turismul, bioeconomia, localităţile inteligente şi industria auto şi de componente auto sunt principalele domenii de specializare inteligentă aplicabile în economia Regiunii Sud Muntenia, identificate de universitari şi mediul de afaceri local.

Școala de meseriași români Redivivat

Școala de meseriași români Redivivat

Fundaţia ATLASSIB continuă înscrierile pentru clasa a IX-a Liceu, profilul tehnician electrician, electronist auto,tinichigiu auto, mecanic  și vopsitor auto Şcoala este patronată de Fundaţia ATLASSIB care suportă cheltuielile de şcolarizare ale elevilor şi este implicată direct în buna funcţionare şi utilare a unităţii. Am putea spera ca succesul acestui program să aibă puterea unui exemplu care să genereze replici în diverse domenii , care să readucă meseriile și meseriașii la locul lor în societatea românească. 

Și oamenii de afaceri turci simt românește

Și oamenii de afaceri turci simt românește

Au venit în România cu ani în urmă pentru afaceri, alții s-au reîntors în țara în care s-au născut și s-au stabilit aici. Sunt oameni de afaceri de origine turcă,  o parte din acționarii celor peste 10.000 de firme cu capital turcesc ce activează în țara noastră, și care se consideră români. Mehmet Aslan trăiește de peste 17 ani în România. Vorbește foarte bine românește pentru că aici se simte acasă; aici trăiesc soția lui, româncă, la fel ca și cei doi copii, pe care îi iubește mai mult decât orice.

Peste 1,7 miliard de Euro din fonduri europene pentru competitivitatea firmelor româneşti

Peste 1,7 miliard de Euro din fonduri europene pentru competitivitatea firmelor româneşti

Peste 1,7 miliarde Euro, mai precis  1.706.820.963 euro,  este valoarea estimată a celor 511 proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 şi prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile echivalentă, aflăm de la Ministerul Fondurilor Europene.  Este bilanţul încurajator al Ministerului care a  anunțat închiderea primelor apeluri de proiecte lansate în cadrul Axei Prioritare 1 POC ”Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”.

[Video] Taxi-ul din Mumbai, simbol uimitor al dorinţei de pace şi fraternitate între indieni și pakistanezi

[Video] Taxi-ul din Mumbai, simbol uimitor al dorinţei de pace şi fraternitate între indieni și pakistanezi

Călătoria cu taxi-ul: moment de reculegere, relaxare şi contemplare, în vârtejul unei zile prea pline. Acest moment nu trebuie pierdut şi taxi-ul poate deveni şi locul unei expoziţii de artă. Ideea a aparţinut unie echipe de designeri, care au lansat cu ocazia zilei independenței Pakistanului și Indiei (respectiv, 14 august şi 15) un taxi decorat artistic, cu inspiraţie din creaţia populară, despre care scrie revista Quartz- India.

POCA 2014-2020: calendar orientativ al apelurilor de proiecte pentru anul 2015

POCA 2014-2020: calendar orientativ  al apelurilor de proiecte pentru anul 2015

Şapte apeluri de proiecte sunt estimate a fi lansate până la sfârşitul acestui an, pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Datele de lansare se găsesc în calendarul orientativ publicat de Autoritatea de Management a programului, care funcţionează la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), ne informează ministerul printr-un comunicat de presă. Primul apel de proiecte pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul POCA 2014-2020 a fost lansat în mai 2015 şi are, ca termen de depunere a cererii de finanţare, data de 25 august 2015.

Îngrijorările mediului de afaceri

Îngrijorările mediului de afaceri

Îngrijorările mediului de afaceri nu se opresc doar la impactul negative pe care retrimiterea Codului fiscal în Parlament o are asupra viitorului afacerilor lor.  Un alt punct vulnerabil pentru climatul de business din țara noastră îl reprezintă achizițiile publice, legislația care le guvernează și care au fost în ultimii ani și principala  sursă de corupție, care a determinat și gradul redus de absorbție a fondurilor UE în perioada 2007-2013, afectând procesul investițional. Oamenii de afaceri  cer Guvernului să urgenteze punerea în discuție publică a celor 4 legi care vor reglementa in viitor achiziițiile publice, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). 

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul Cisco Technopreneurship Award în competiţia europeană de la Lisabona

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul Cisco Technopreneurship Award în competiţia europeană de la Lisabona

Studenţii români au câştigat premiul” Cisco Technopreneurship Award” în cadrul competiţiei European Enterprise Challenge 2015. Concurând cu 23 de companii din 16 ţări europene, start-up-ul VisionBot a obţinut premiul oferit de Cisco cu o soluţie de tehnologie inovatoare. În perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenţi au intrat în competiţia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, după ce au participat la programul de educaţie antreprenorială JA Start-Up şi s-au calificat la nivel naţional, au comunicat surse din cadrul Junior Achievement România.

IMM-urile si intreprinderile mari pot beneficia de finantari de pana la 4.5 mil EURO din bani europeni

IMM-urile si intreprinderile mari pot beneficia de finantari de pana la 4.5 mil EURO din bani europeni

Proiectele finantate vor viza in principal achizitii de echipamente si utilaje pentru cresterea capacitatii de productie si diversificarea productiei, modernizarea instalatiilor şi automatizarea procesului de fabricatie prin introducerea de noi tehnologii de productie În cadrul acestui apel se finanţează următoarele tipuri de proiecte:<span style="\\&quot;font-size:11.5pt;" font-family:georgia;color:#606060\\"="">

Brand Managers Summit 2014

Brand Managers Summit 2014

Cei mai renumiti consultanti de brand iti dau intalnire la Brand Managers Summit pe 13 Mai, la Radisson Blu! Iti propunem un eveniment premium gandit special sa iti aduca cele mai actuale abordari menite sa te ajute in cresterea brandului tau si sa iti provoace gandirea strategica.  

Lecţia crizei economice: cea mai bună politică administrativă se bazează pe satisfacţia angajaţilor

 Lecţia crizei economice:  cea mai bună politică administrativă se bazează pe satisfacţia angajaţilor

Printre principalele obiective ale companiilor din Europa Centrală şi de Est,  în perioada 2014-2016, se numără implicarea profesională şi motivarea angajaţilor. Pe o piaţă care încearcă să revină la dinamismul de dinainte de criză, companiile au mare grijă de angajaţii lor sau, mai exact, de devotamentul acestora faţă de firmă. Astfel, Best Employers Study (BES) realizat în Europa Centrală şi de Est (CEE) de către Aon Hewitt, liderul mondial pe probleme de resurse umane, a arătat că implicarea profesională (engagement) şi motivarea angajaţilor va juca un rol strategic în următorii 3 ani. 

Afaceri cu sânge rece

Afaceri cu sânge rece

O întâlnire cu Romain Niccoli, Chief Technical Officer și co-fondator al Criteo, unul dintre cele mai de succes start-up-uri europene din ultima decadă, nu poate fi altfel decât un eveniment de referinţă. I, în ciuda succesului extraordinar din business, Romain Niccoli este o persoană deschisă, degajată şi foarte directă

Ei redeschid pieţele pentru industriasii romani, chiar şi fără investiţii masive în marketing şi promovare cum ar fi fost de asteptat,

Ei redeschid pieţele pentru industriasii romani, chiar şi fără investiţii masive în marketing şi promovare cum ar fi fost de asteptat,

Când şi mai ales cum vor putea intra/ reintra  produsele “made în România” pe pieţele cu mare potenţial de absorbţie?  Fără investiţii masive în marketing şi promovare cum ar fi fost de asteptat, dar, cu multă strădanie şi perseverenţă , organizaţia cea mai reprezentativă a industriaşilor români – CONPIROM, a identificat soluţia salvatoare si se află în plin proces de redeschidere a unor pieţe pentru produsele realizate în România

Peste 1 milion de euro în proiecte de dezvoltare a “Ţării Oaşului”

Peste 1 milion de  euro în proiecte de dezvoltare a  “Ţării Oaşului”

Un buget de peste 1 milion de euro este prevăzut pentru modernizarea şi dezvoltarea uneia din regiunile  defavorizate ale României: Ţara Oaşului, emblematică pentru păstrarea tradiţiilor milenare, renumită pentru bogăţia şi autenticitatea acestor tradiţii, ca şi pentru hărnicia oamenilor, recunoascută pentru bogăţiile ei naturale, rămase neexploatate şi pentru neglijenţa autorităţilor de la Bucureşti.