Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Zona nemuririi şi misterele de dincolo de traseele montane cele mai circulate din România

Publicat de redactia partners pe 25.09.2014.

Bucegii, munţii noştri atât de cunoscuţi şi vizitaţi par să nu mai poată ascunde niciun secret în faţa valurilor de turişti care le brăzdează toate potecile… Si totuşi, dincolo de binecunoscutele trasee montane,  frumoşii noştri munţi  atât de populari descoperă în faţa celor ce îşi iau răgazul să privească dincolo de aparenţe mistere greu de explicat în cuvinte..

Pe vârfurile Bu­ce­gilor au fost în­re­gistrate nivele mari ale radiaţiilor care nu au putut fi expli­cate. Mai précis, în par­tea de est a masivului Bucegi, în zona numită Şap­te Izvoare, în urma cercetărilor făcute pe probe de apă recoltate de aici, s-a dovedit că încărcătura de bacterii este zero, lucru unic pe glob. Lo­cul se numeşte "Zona nemuririi”, iar legendele vorbesc despre un sistem de tuneluri subterane, care circulă pe sub munţi. 

Apariţii fără explicaţii cu support ştiinţific au fost ra­por­tate în zona cu­nos­cută sub denumi­rea de Fisura Albas­tră, unde a fpst detectat unul dintre cele mai periculoase fenomene paranormale din zona Bucegilor , căra­rea ireală. Dacă se merge pe Valea Comorii şi se urcă pe Jepii Mici, se poa­te ajunge în zona unde se petrece un alt fenomen ciudat. Este vorba de o că­ra­re care nu există în realitate, dar care, uneori, în anumite condiţii, se for­mea­ză apărând paralel cu cărarea adevă­ra­tă. Această cărare ire­ală este mică, ea măsurând în jur de aproximativ 20 de centimetri, şi toţi cei care părăsesc căra­rea adevărată şi a­jung să meargă pe cea ireală mor sau dispar pentru tot­deauna, citim pe Antena3.
 

Cine poate releva ce se întâmplă în Zona nemuririi?

    Aflam şi din primele cercetari facute in Bucegi, inca din 1927, in partea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, in zona cunoscuta sub numele de Şapte izvoare,  că misterele muntelui se impletesc cu anumite certitudini. Se spune ca aici venea Zamolxe, zeul dacilor, sa bea apa. Dacii i-au spus zona nemuririi. Aici exista un izvor a carui apa este cea mai pura din lume. Locul preferat al zeului era o pestera in care disparea pentru perioade lungi de timp.  Se spune că Pestera in care se retragea Zamolxis este Pestera Ialomicioarei iar apa limpede este Ialomita.

Simbolul celor sapte izvoare era incrustat nu numai pe scuturile dacilor, dar se gaseste si pe Columna lui Traian. In perioada 1927-1935, aici s-au facut studii atat de catre cercetatorii romani, cat si de cei francezi. Oamenii de stiinta au aratat ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, un fapt unic in lume.

Alte cercetari au fost realizate in anii 80. Specialistii au constatat ca izvorul se alimentează dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munti! Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secundă!!!

Tunelul de sub Bucegi 

    Poate cea mai cunoscuta poveste este cea a tunelurilor subterane ce strabat Bucegii. Acestea s-ar intinde pe mii de kilometri de-a lungul Carpatilor, iar masivul Bucegi ar fi strabatut de o caverna de 20 de kilometri, marcata la suprafata de campuri energetice. Se spune ca, daca treci prin aceste campuri, cu siguranta o sa te simti mai bine si chiar te poti vindeca de diverse boli.

Insa, cand e vorba de dovezi concrete toata lumea cunoaste pe cineva, care cunoaste pe cineva, care a auzit de la cineva,care a auzit pe altcineva ca s-a vindecat¦ dar acel altcineva nu este cunoscut de nimeni.

Legenda tunelului a fost alimentata si de seria de cutremure din 1993 (4 mai-10 iunie). Desi intensitatea maxima a cutremurelor a fost de doar 5.1 grade pe scara Richter, aceste cutremure s-au manifestat mai violent deoarece au fost cutremure de suprafata. Uneori zilnice, zgomotul care preceda cutremurele a facut ca unii oameni sa le asocieze cu tunelul legendar, iar povestirile despre cutremure au capatat nuante supranaturale.

Nu erau seisme propriu-zise. Se manifestau după alte legi. Aveau un areal redus: Azuga-Busteni-Sinaia. Uneori cuprindeau doar un cartier din Buşteni. Se auzea din pământ un vuiet, ca şi cum s-ar fi prabusit sub picioarele tale tavanul unei grote.

Zamolxis, zeul suprem al Dacilor isi avea lacasul in Bucegi!

Unii susţin că Sfinxul din Bucegi este ocrotitorul Pamantului. În Bucegi, la Sfinx vine un suvoi foarte puternic de energie, de aceeasi calitate cu cea care alimenteaza complexul de la Gizeh Despre Bucegi se spune că ar fi străbătuţi de o reţea de canale energetice subterane nedescoperite care ar  comunica cu piramidele din Egipt. Mai mult, în adâncuri s-ar afla inscrisuri si documente insemnate s despre istoria Pământului.

O echipă de la Pentagon a observat ca barajul energetic semisferic are exact aceeasi frecventa de vibratie si aceeasi forma ca cel dintr-o alta structura subpamanteana foarte secreta pe care ei o descoperisera inainte, in apropiere de Bagdad, in Irak. Se crede ca toate anomaliile din Busteni sunt cauzate de existenta unor galerii subterane in maruntaiele muntilor. Aceste uriase tunele subterane sunt de natura artificiala si au fost sapate de civilizatii nepamantene. punctul fierbinte fiind in zona crucii de pe Caraiman.

Unii cred că in subteran există o altă lume, al cărui secret este bine păzit, probabil şi  pentru ca omenirea  nu este pregatita sa inteleaga niste lucruri.  O enigma foarte mare era felul in care reusisera cei care l-au construit sa realizeze structura si golurile direct in interiorul muntelui, fara nici-o corespondenta in afara lui.  Există şi un plan minuţios  pentru a ajunge la tunel, asa cum a fost el calculat de specialistii din Pentagon. Cea mai apropiata strapungere era posibila la 60-70 de metri de primul baraj energetic, pe coasta muntelui.

In jurul Crucii de pe Caraiman apar deseori aureole ciudate si chiar holograme

Varful Omu – Sanctuar dacic

    Se vorbeste si despre faptul ca pe Varful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, asa cum au mai fost si alte creste ale muntilor, in Retezat si Ceahlau, formand un urias triunghi carpatic intre cele trei puncte. Este asa-numitul triunghi de aur al Daciei.

 

Cuvinte cheie: Varful Omu , Tunelul de sub Bucegi, "Zona nemuririi”, mister

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii