Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Vrem o Românie fără orfani - Conferinţă internaţională

Publicat de redactia partners pe 14.10.2015.

Revista Partners, Bucureşti, în parteneriat cu Asociația Catharsis, Brașov, cu  sprijinul senatorului Sebastian Grapă, preşedintele Comisiei de Regulament din Senat, organizează Conferința Internațională „Vrem o Românie fără orfani!”. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2015, orele 14:00–18:00, la Palatul Parlamentului - Sala Avram Iancu.

Sunt invitați la acest eveniment : ONG-uri românești și internaţionale care au ca obiect de activitate apărarea drepturilor copilului, tineri adoptați în străinătate, tineri dezinstituționalizați, marginalizați, aflați în risc de excluziune socială, asistenți maternali, psihologi, avocați, senatori, deputați, reprezentanți ai instituțiilor statului cu competențe în domeniu.

Vrem răspuns la întrebarea: de ce, astăzi, în România, mai sunt încă zeci de mii de copii instituţionalizaţi, deși legislația internațională oferă ca alternativă familia de plasament sau de adopție naţională sau internaţională?

Este timpul ca statul român să respecte Convenția cu privire la drepturile copilului adoptată la New York de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite  (20 noiembrie 1989), ratificată de Parlamentul României prin Legea 18/1990.

Este timpul ca statul român să respecte Convenția asupra protecției copiilor și cooperării în materia adopției internaționale, încheiată la Haga la 29 mai 1993, ratificată de Parlamentul României prin Legea nr 84/1994.

Este timpul ca statul român să respecte Convenția europeană în materia adopției de copii, adoptată la Strasbourg la 24 aprilie 1967, revizuită la 27 noiembrie 2008 şi ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 138/2011.

Cuvinte cheie: copii orfani, copii institutionalizati, centre de plasament, palatul parlamentului

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii