Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

VEGFEST – Saptamana Vegetarienilor din Romania, 6-12 iunie 2016

Publicat de Aurel Voica pe 08.06.2016.

 

  • 7 zile de workshop-uri, conferințe, promoții și lansări de produse, expoziții, informații pentru o viata sănătoasă, evenimente vegan în întreaga țară
  • La București, un speaker internațional – Mimi Kirk – cea mai cunoscută vegană din lume și 9 speakeri români de prestigiu

În perioada 6 -12 iunie, Do Good Academy și Asociația Vegetarienilor din România organizează VEG FEST 2016 – a doua ediție a evenimentului dedicat publicului interesat de un stil de viaţă sănătos. Săptămâna vegetarienilor se va încheia la Palatul Ghica Tei din Bucureşti în weekend-ul (11 – 12 iunie) cu activităţi expoziţionale dedicate, workshop-uri, clase de Yoga, conferințe susținute de specialisti. Invitată specială a acestui eveniment este Mimi Kirk – speaker internațional, coach, chef raw vegan, avocat al vieții sănătoase și longevității.

Mimi Kirk se întâlnește cu publicul din București pe 11 iunie de la ora 9.30, la Palatul Ghica Tei, unde susține conferința “How to Live Raw in Romania”. În deschiderea conferinței, The Code va prezenta cel mai avansat program de juicing – detox pentru corp, minte și spirit din România.

Tema pe care abordează Mimi Kirk  se referă lamodul în care alimentaţia poate fi folosită atât în vindecarea afecțiunilor medicale, cât și în încetinirea procesului de îmbătrânire – ea însăşi, la cei 77 de ani ai săi, find un exemplu în acest sens Pregătiți-vă să aflați secretele stilului de viață pe care ea l-a adoptat și care pot fi integrate în obiceiurile noastre zilnice şi despre legătura dintre trup şi minte.

Conferințele VEG FEST

Alte conferințe vor fi susținute de speakeri români cu notorietate: Andrei Roşu, Călin Cyfer, Florentina Gionea, Mihaela Stroe, Emese Magdas, Manuela Costea, Alec Blenche, Ionuț Costin, Gabriela Nedelea.

Mâncăm sau ne hrănim? cu Andrei Roșu, primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe cele 7 continente, primul maraton din viata sa fiind la Polul Nord! Andrei ne va povesti experiența sa și ne va împărtăși secretele sale pentru ca fiecare dintre noi să devenim o “versiune mai buna”!

Știți ce este dieta frugivoră? Cum, când, unde și de ce ar aborda cineva un astfel de stil alimentar? Care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de regim , vom afla de la Călin Cyfer .

Alec Blenche este cofondator și editor general al site-ului www.viataverdeviu.ro, cofondator și consilier în cadrul restaurantului Bistraw Verde Viu. Alec este de asemenea nutritionist raw vegan şi va vorbi despre Adevăruri despre alimentaţie.

Gabriela Nedelea – Master trainer – nutriție la Fitness Scandinavia School va aborda principiile alimentare de care trebuie să țină cont orice vegan aflat la început de drum dar și de veganul experimentat. Gabriela va construi piramida nutrițională a veganului roman.

Manuela Costea  va vorbi despre ce ne hrăneşte cu adevărat. Manuela Costea, autoare pasionată a rețetelor raw vegane și vegane de pe site-ul retetele-manuelei.ro,

Dr. Manuela Stroe va vorbi despre luciditate, tipare mentale şi comportamentale.

Un moment foarte așteptat de pulic este cel referitor cum să topim kilogramele în plus, cu Florentina Gionea.

Sâmbătă și duminică sunt programate două clase de Yoga cu “Introducere în Pranayama” și “Power Yoga” , în aceeasi atmosfera relaxată din gradina Palatului Ghica.

Biletele la Conferinta lui Mimi Kirk se pot rezerva pe www.dogoodacademy.ro, Eventim.ro si IaBilet.ro în restaurantele Sara Green, Rawdia, Rawyal la pretul de 120 de lei.

Interviu cu Mimi Kirk, preluat de pe site-ul de limba engleză www.thesnowfairy.com

 Referitor la principalele beneficii ale unei diete vegan, Mimi Kirk a declarat :

“Cele mai interesante experiențe le-am trăit după ce am început dieta vegan. Aș spune că schimbările majore au fost legate de scăderea tensiunii arteriale și a valorii  colesterolului,  și o totală eliberare de durerile articulare cauzate de artroză.

În plus, am tot Atâta energie și vitalitate ca alte pewrsoane cu zeci de ani mai tinereȚ

Cum ați convinge pe cineva care crede că dieta vegan este nesănătoasă?

Pot spune că la vârsta mea ( 75 de ani la data interviului ) sunt o dovadă vie a faptului că dieta vegan este calea către o sănătate perfectă. Desigur, suntem cu toții diferiți, dar eliminarea din meniu a cărnii și lactatelor a dovedit că poate vindeca diverse afecțiuni și poate oferi oamenilor o viață lungă și  sănătoasă. Alimentele organice proaspete nu fac decât să consolideze starea de sănătate. Unii oameni sunt obsedați și îngrijorați de faptul că legunele nu conțin suficiente proteine și că e nevoie să  consume carne și lactate. Dar, să luăm ca exemplu semințele de chia și cânepă, care conțin chiar mai multe proteine per calorie decât carnea”. .

Cuvinte cheie: Do Good Academy, Asociația Vegetarienilor din România, nutriție, vegan,

Despre Aurel Voica

Cu o vechime în jurnalism de peste 10  ani, Aurel Voca urmărește cu dăruire și analizează cu minuțiozitatea omului de știință dezvoltarea mișcării asociative din România și nu numai.

Fascinat de modul de propagare al ideilor și inițiativelor în societatea românească și atent să afle ce se ascunde dincolo de aparențe, reușește să descopere resorturile care definesc situațiile și să anticipeze dezvoltări viitoare.

 

 

Comentarii