Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

160 de evenimente organizate in intreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival

Publicat de pe 07.11.2014.

A patra editie a Festivalului de Film Evreiesc Bucuresti (BJFF) incepe vineri, 7 noiembrie, la , Sala Horia Bernea. Cele sapte zile de festival (7-13 noiembrie) vor aduce in fata publicului bucurestean peste 50 de pelicule cu tematica evreiasca, de la documentare la filme de arta, multipremiate la festivalurile internationale precum si conferinte si expozitii. 

 

Evreii ne ofera un model – poate unicul - de invingatori ai istoriei. Este, daca il privim cu atentie, un model care are pe orizontala bazei, dar si pe verticala, spiritualitatea si cultura. Este un model asupra caruia merita sa ne aplecam, sa-l cercetam, sa-l intelegem si, poate, sa preluam din el ceea ce ne lipseste. Filmul poate sa fie o cale placuta de a ne privi in oglinda celuilalt si de a ne inchipui, de a ne face mai buni decat suntem, declara  Paul Ghitiu, director BJFF

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti 2014 este organizat de Fundatia Culturala Art Promo, sub patronajul de onoare al Ambasadei Statului Israel la Bucuresti, Ambasadei Statelor Unite si Ambasadei Germaniei, cu sprijinul: Guvernului Romaniei, Centrul National al Cinematografiei, Institutul Cultural Roman, Fundatia Konrad Adenauer, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Fundatia Henry Malineanu.

https://www.youtube.com/watch?v=oXhCaVqB0x0
Cuvinte cheie: Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti ,filme de arta,

Despre

Comentarii