Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

13 Motive pentru care nu ai succesul pe care îl meriţi

Publicat de redactia partners pe 08.03.2016.

Dacă într-adevăr vrei  să faci ceva, vei găsi calea. Dacă nu, vei găsi scuze.

Dacă nu eşti ceea ce te-aiaşteptat să fii, probabil că te întrebi de ce.

Concentrează-te pe câteva dintre cauzele cele mai des întâlnite, pentru ca să înţelegi de ce nu ai succesul pe care crezi că îl meriţi şi poţi trece la abordarea lor.

Iată  13 dintre cele mai des întâlnite probleme:

  1. Nu ai încredere în tine

Dacă tu nu vcrezi că vei avea success, nici nu vei încerca cu toate forţele. Uneori trebuie să te autosugestionezi că poţi face cea ce ţi-ai propus.

  1. Te scufunzi pentru că eşti negetivist

Un negativist vede o dificultate sau piedică în orice oportunitate sau provocare. Încearcă să gândeşti pozitiv- adică să vezi o oportunitate în orice dificultate.

  1. Urmezi calea minimei rezistenţe

Numai simplul fapt că nu te lupţi, nu înseamnă că reuşeşti. Oice mare success se bazează pe o formă de luptă. Atenţie! Succesul nu vine la tine –tu trebuie să ieşi din zona de confort şi să-l provoci să se întâmple.

4.Ţi-ai pierdut din vedere obiectivele.

Dacă doreşti să ai succes, trebuie să ţi stabileşti obiective ambiţioase şi să fii hotârât sănu te opreşti până nu le atingi. Primul pas este să decizi că nu vei rămâne pe loc.

5.Pierzi prea mult timp .

Comoditatea este  ngredientul secret care determincă majoritatea eşecurilor.

Aştepţi să devi perfect.

Lumea reală nu răsplăteşte perfecţionismul; răsplăteşte oamenii care fac lucruri. 

Poţi fi distras foarte uşor.

Întotdeauna poţigăsi ceva să te distragăsau să te distreze, dacă vrei asta. Dar distracţia distruge acţiunea. Cel mai bu n lucru este să fii zhărcit cu distracţiile şisă-ţi hrăneşti obiectivele.

Cazi pradă fricii.

Fr ica vrea să laşi totul baltă şi să fugi. Dacă vrei însă să ai succes, trebuie să faci exact ceea ce te sperie cel mai mult şi, în plus, să faci faţă rezultatului acţiunilor tale. Pentru că tot ceea ce îţi doreşti este de cealaltă parte a fricilor tale.

9.Persişti când ar trebui să abandonezi.

Să mergi mai departe nu înseamnă să uiţi; înseamnă numia că ai învăţat lecţia şicăe timpul să faci faţă altor provocări.

Preferi scuzele în loc să iei decizii.

Succesul se bazează pe  decizii, pentru că şi viaţa se bazează pe alegeri şi pe rezolvarea problemelor.

Nu ignora ce-ţi spune instinctual sau intuiţia.

Poate că acea voce interioară îţi spune ceva şi tu nu asculţi. De ce îţi ignore propriul instinct sau intuiţie? Ce ar trebui pentru ca să ai mai multă încredere în el ?

Reuşeşti să complici totul

Când crezi că ai pierdut puterea şi controlul, nimic nu mai pare simplu. Debarasează-te de complicaţii pentru ca să ajungi la esenţa problemelor.

Aştepţi permisiunea sau acceptul .

Semnează-ţi propriul bilet de voie. Eşti propriul tău şef. Spune-ţi că îţi meriţi  succesul şi acordă-ţi permisiunea de a-l realiza.

Cuvinte cheie:

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii