Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Senator Wine a fost desemnat “Antreprenorul lunii” de Ambasada SUA

Publicat de redactia partners pe 03.02.2015.

Prin programul Antreprenorul lunii” , lansat de Ambasada SUA, reprezentanţi la Bucureşti ai Administraţiei americane intenţioneatză să promoveze persoanele şi companiile din România care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate

Călătorind prin toată România, vedem personal spiritul inovator şi creativitatea evidente în toate sectoarele economiei. Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada va aduce în prim plan minunaţi antreprenori locali care dezvoltă produse şi servicii într-o mulţime de sectoare, în diverse regiuni din România.

Ceea ce deosebeşte Senator Wine de alţi producători de vin românesc de calitate este atenţia pe care compania o acordă extinderii exporturilor.

Cu o rată a exportului de 30% din producţia totală, pe pieţe din 20 de ţări, Senator Wine îşi bazează planul de export pe gama variată de soiuri româneşti de struguri de calitate, puţin cunoscute în afara Europei. Peste 250 de angajaţi  produc aproximativ şase milioane de sticle de vin românesc anual. Împreună cu cinci alţi producători, Senator Wine a solicitat şi a primit, în 2011, finanţare UE pentru a-şi promova vinurile în SUA şi a populariza un produs românesc tradiţional pe o piaţă nouă.

Menţionăm că firma producătoare ar beneficia direct de eliminarea barierelor tarifare în cazul adoptării Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), acord de liber schimb UE-SUA aflat în prezent în stadiu de negocieri. În absenţa taxelor de import pentru vinurile europene, Senator Wine susţine că ar putea să-şi vândă produsele la preţuri cu 15-20% mai mici în Statele Unite ale Americii. Acest lucru i-ar spori competitivitatea în raport cu produsele din alte ţări, mai ales în raport cu cele din ţări care beneficiază în prezent de acorduri de liber schimb cu SUA., se arată încomunicatul de presă al Ambasadei.

Senator Wine este o companie privata care incearca sa ofere lumii gustul unic al soiurilor romanesti Compania a inceput sa produca vinuri in regiunea Vrancea, una dintre cele mai vechi si mai renumite regiuni viticole din Romania. De-a lungul anilor compania a crescut si in acest moment exploateaza 850 ha vie in patru regiuni diferite: Vrancea, Insuratei (Braila), Husi si Tirol (Caras Severin).

Brand-urile aflate in portofoliul companiei sunt Monser, Varius si Senator Private Collection. 

 

Cuvinte cheie:

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii