Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Festivalul LUNA BUCURESTILOR editia a VI-a,

Publicat de redactia partners pe 11.05.2016.

Festivalul “Luna Bucureştilor” a debutat în 1935, sub îndrumarea primarului Capitalei Alexandru Donescu. Scopul organizării unei asemenea serbări era acela de a desfăşura diferite expoziţii care puteau atrage atenţia vizitatorilor către Capitala; acest fapt genera dezvoltarea comerţului, industriei, culturii şi turismului. Festivalul s-a desfăşurat cu regularitate până în anul 1940, când a fost întrerupt şi apoi dat uitării.

În mai 1935 se deschidea, printr-o ceremonie solemnă în Parcul Carol, prima ediţie a Festivalului “Luna Bucureştilor”. Punctul de atracţie al acestei ediţii a fost expoziţia urbanistică din Parcul Carol, apreciată de contemporani că o adevărată “istorie vie a oraşului”. Cu ajutorul a numeroase machete, expoziţia prezenta trecutul, prezentul şi viitorul oraşului. Macheta oraşului Bucureşti pentru anul 2000 a fost punctul de atracţie al acestei expoziţii. Pentru amenajarea zonei din Parcul Carol, arhitectul Octav Doicescu a proiectat o fântână arteziană în faţa intrării principale, Fântâna Zodiacului. În cadrul acestei prime ediţii s-a inaugurat și Gradina Botanică, urmând să funcţioneze ca parc public.

 

Din 1936, festivalul Luna Bucureştiului a devenit o manifestare cu caracter internaţional, prin participarea ţărilor din Mica Înţelegere (Cehoslovacia şi Iugoslavia). Festivalul s-a mutat de această dată în Parcul Herăstrău. În cadrul acestei ediţii a fost inaugurat Muzeul Satului, precum şi Fântâna Mioriţa din zona de nord a Capitalei. Luna Cărţii, parte a festivalului Luna Bucureştiului a reprezentat de asemenea, un punct central al ediţie din acest an.

Cuvinte cheie: Parcul Carol,, Festivalul “Luna Bucureştilor", Gradina Botanică,, Muzeul Satului

Despre redactia partners

Jurnalisti cu experienta si tineri plini de idei, creativi si  profesionisti.

Alltfel de presa, profesionistă și obiectivă,  mai aproape de antreprenori, de ONG-uri, de  economia reală și de societatea civilă...deci, de oameni. Şi asta face diferenţa.

 

Comentarii