Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

Cine solicită acum produsele industriei din România?

Publicat de pe 06.04.2014.

Consemnăm punctul de vedere al Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii – CONPIROM , exprimat de Vicepreşedintele Confederaţiei, domnul Constantin Dumitru, care ne-a oferit o perspectivă asupra acestei probleme inedită și bine documentată.

CONPIROM, reprezintă  70% prin cele peste 1400 de societăti comerciale mijlocii, mari si foarte mari,care sunt membre ale federatiilor componente.

Constantin Dumitru:

 "Suntem încă solicitaţi pe pieţele internaţionale pentru furnizarea de echipamente şi instalaţii, dar clientul vrea să discute cu un singur interlocutor: cu o casă de comerţ”

De remarcat că nici  nu mai trebuie să facem investiţii importante în marketing. În cadrul organizaţiilor noastre patronale suntem în plin proces de deschidere sau, mai precis, de re-deschidere a unor pieţe pe care noi, constructorii români de maşini, am fost prezenţi masiv şi care ne agrează şi ne solicită, în afara celor din UE. Încep cu China, apoi Turcia –unde a fost  Preşedintele Băsescu şi a primit acest semnal – Kazahstan, Federaţia Rusă, Iran Egipt, Ţările din Golf, ca să nu mai amintesc de insistenţa cu care suntem solicitaţi în Irak.... Aici am fost prezenţi noi, românii şi cei care au fost prezenţi, trăiesc", a afirmat Constantin Dumitru. .

Dintre companiile cu cea mai mare trecere pe plan internațional, reprezentantul industriașilor români a scos în evidenţă, "nestematul industriei româneşti: fabrica de automobile de la Piteşti – Mioveni, unde se produc anual 400.000 de automobile.. Şi culmea, din aceste 400.000, mai puţin de 100.000 se vând în România.

Alte  câteva nume "care vor însemna foarte mult peste câţiva ani: Promex S.A. – Brăila, despre care vom auzi lucruri bune în următorii ani, şantierele navale de la Tulcea şi Turnu Severin, pentru construcţia de vapoare, Constanţa – unde se realizează echipamentele pentru platformele de foraj marin sau Aversa S.A. care va apărea din nou în piaţă! Astra Vagoane a livrat vagoane de călători în Brazilia şi va face şi vagoane de marfă, şi, poate, va cumpăra şi CFR vagoane pentru calea ferată", a adăugat domnul Constantin Dumitru.

Pentru susținerea directă și eficace a interselor membrilor lor, conducerea CONPIROM a  avut întâlniri cu ambasadorii României şi cu consilierii economici, cărora le-au prezentat  oportunitățile și potențialul României.

Ambasadorii României şi  consilierii economici  au rămas surprinşi că putem face încă oferte atractive pentru pieţele respective", a spus vicepreședintele COMPIROM.

Revenirea creşterii producţiei industriale este confirmată şi de datele Institutului Nţaional de Statistică care a comunicat că în  perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, indicii producţiei industriale au crescut cu circa 10%, ceea ce se înscrie perfect în tabloul evocat de Vicepreşedintele Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii 

 Sorina Voica

Cuvinte cheie:

Despre

Comentarii