Partners - Revista Asociatiilor Profesionale, Patronale și Antreprenorilor

150.000 de euro pentru colectarea laptelui de capră: o afacere care merge ca pe roate!!!...

Publicat de pe 19.06.2017.

După zece ani de muncă în Germania, un tânăr din Corlățel a investit toți banii strânși într-o afacere.

Claudiu provine dintr-o familie de crescători de animale și a construit la Corlățel un centru de colectare în care poate depozita peste 70 de tone de lapte, pentru care a cheltuit 150.000 de euro.

 

 Acum, în satul natal există un centru de colectare a laptelui de capră,  adus din trei județe, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, apoi livrat unor fabrici mari din Grecia și Franța, unde cererea este foarte mare.

70 de tancuri de răcire colectează laptele dintr-o zonă în care sunt peste 350.000 de capre. Laptele este păstrat în anumiți parametri încă de la colectare.

„Când eşti crescător de animale îţi vine să renunţi pentru că statul nu te ajută cu nimic. Fiind şi eu, la rândul meu, fermier şi văzând cu ce probleme mă confrunt, am hotărât să fac ceva care să vină în sprijinul producătorilor de lapte. Am fost peste hotare, am văzut cum se procedează acolo şi aşa mi-a venit ideea să investesc în tancuri de răcire a laptelui. Investiţia am făcut-a anul trecut, iar în această lună acestea vor fi amplasate în mai multe localităţi din Mehedinţi, Dolj, dar şi Caraş-Severin. Sunt, în total, 70 de tancuri de răcire. Sunt realizate din inox alimentar, au filtre de curăţare şi răcitoare. Patru vor rămâne aici, în Corlăţel, iar restul vor merge în cele trei judeţe“, a declarat Claudiu Buzgure pentru Gazeta de Sud.

Deținătorii de animale sunt mulțumiți, fiindcă ajunseseră să vândă brânză pe mai nimic.

Claudiu este nemulţumit de lipsa de sprijin pentru crescătorii de animale din partea statului şi vrea să construiască un centru de colectare mai mare, ca să-și extindă afacerea.

Ne-am orientat spre Grecia pentru că la noi în România nu avem atâtea fabrici care pot să proceseze laptele. Avem animale, avem producători, dar ne lipseşte piaţa de desfacere. Oamenii merg prin pieţe şi îşi vând laptele la un preţ de nimic. Dacă iau în calcul cheltuielile cu transportul până la piaţă, uneori nu se aleg cu nimic. Intenţionez să fac un proiect pentru procesare pentru a rămâne laptele la noi în ţară, dar şi să vin în sprijinul crescătorilor de vaci şi de oi. Cheltuielile sunt însă foarte mari şi nu te ajută nimeni cu nimic. Aş dori ca ministrul agriculturii să pună mai mult bază pe fermierii din România, întrucât crescătorii de animale sunt tot mai puţini şi mai descurajaţi fiindcă nimeni nu vine în sprijinul lor. E grav pentru că, dacă dispare agricultura, cine mai produce hrană pentru populaţie?“, a mai spus investitorul mehedinţean.

Imagini: http://www.lacolline.ro/laptele-de-capra

 

Cuvinte cheie: afacere, lapte de capra, Claudiu, Corlatei,

Despre

Comentarii